!!!!!!!! Dette er NSRs gamle nettside !!!!!!!!

!!! Den nye nettsiden finnes på nsr.no !!!

 RSS feed

Vállje sámegiela!

 Davviguovllu válgabiire - Nordre valgkrets

NSR-lista i Nordre valgkrets
Silje Muotka fra Alta, Brita Julianne Skum fra Tverrelvdalen og Hallgeir Strifeldt fra Alta fra topper NSR-lista i Østre valgkrets.
Les mer her  25.03.2009
Politikk er å være engasjert
Silje Karine Muotka har en helt nødvendig politisk egenskap. Hun lar seg lett engasjere i både gleder og i urettferdigheter. Er det rett at mange samiske barn i Alta ikke har tilgang på samisk barnehage? – Nei, svarer Silje på sitt eget spørsmål.
Les mer her  30.08.2009
Et barn av NSR
Brita Julianne N. Skum var ett år da NSR ble stiftet i 1968, men med en politisk aktiv far, har samepolitikken hele tiden vært en del av livet hennes. – Jeg er stolt over at NSR har banet veien i mange viktige saker, sier Brita.
Les mer her  30.08.2009
Ny giv for folk i kyst og fjordstrøkene
Folk langs kysten og i fjordstrøkene fortviler over at tilgangen til de livsviktige fiskeriressursene overføres stadig færre og mer kapitalsterke aktører. NSR mener at kystfiskeutvalgets forslag ville snu det negative til noe positivt. Hvorfor er Helga Pedersen (Ap) så taus?
Les mer her  05.09.2009
Samisk barnehagestøtte i Nordreisa
Første kandidat til sametingsvalget i Nordre krets, Silje Karine Muotka (NSR), er svært fornøyd med at Sametingets tilskuddstyre har støttet Storfjord barnehage i Nordreisa med kr. 100.000.
Les mer her  04.09.2009
Støtter tørrfisk i Kvalsund
Første kandidat til sametingsvalget i Nordre krets, Silje Karine Muotka (NSR), er glad for at Sametingets tilskuddstyre på sitt møte 02.09.09 har valgt å innvilge pengestøtte til bedriften Askur AS på Grøtnes i Kvalsund kommune.
Les mer her  04.09.2009
Sametingets rolle
FrP-fremgangen i nord forklares av mange med at Sametingets makt og myndighet er blitt for omfattende. Dette skaper hysteri blant andre partier i valgkampen - og særlig i Arbeiderpartiet.
Les mer her  01.09.2009
Fire år fremover
Det er mange som ønsker seg inn på Sametinget og Stortinget. Når sommerferien nå er over kommer vi aspirerende kandidater til å kappes om å fortelle hvor mye bra vi skal utrette når vi kommer inn. Til den oppvakte velger er derfor min advarsel: vær på vakt mot valgløftene!
Les mer her  20.08.2009
Ny retning i samiske saker i Alta
Vi i NSR er veldig glade over at Alta nå oppretter tilbud om undervisning i og på samisk. Det er naturlig at det burde finnes et tilbud som dette her i Alta hvor det bor mange samiske barn. Det skriver sametingskandidat Brita Julianne Skum (NSR).
Les mer her  24.08.2009
Silje Muotka på Twitter
Smånytt fra sametingsrepresentant Silje Muotka, Norske Samers Riksforbund, Alta, Nordre valgkrets.
Les mer her  04.09.2009
Brita Julianne på Youtube
Brita Julianne Skum er NSRs 2. kandidat i Nordre valgkrets. I sin valgvideo forteller hun at hun vil jobbe for mer samisk i skole og barnehage.
Se video  16.08.2009
Silje Muotka blogger
Silje Karine Muotka er Norske Samers Riksforbunds sametingsrepresentant i Nordre valgkrets. - Ja - så måtte jeg ta til bloggs jeg også.... Tro meg - jeg har virkelig forsøkt å holde meg langt unna, skriver Silje i sitt første blogginnlegg.
Les mer her  07.06.2009
Sametingets søkebaserte tilskudd til næringsutvikling
En utvidelse av det geografiske virkemiddelområdet er ikke der første vi bør tenke på, skriver Silje Muotka i dette leserinnlegget, som et svar på innlegg fra Nyvoll.
Les mer her  11.06.2009
Alta inn i samisk forvaltningsområde
Alta bør inn i forvaltningsområdet for samisk språk mener 2. kandidat på NSRs liste til sametingsvalget i Nordre krets, Brita Julianne Skum. Hun håper at saken taes opp på møtet mellom sametingsrådet og Alta kommune i dag.
Les mer her  19.05.2009
Støtter flerspråklig skilting i Nordreisa
I Nordreisa diskuteres skilting på kvensk og samisk. Det er positivt når de opprinnelige stedsnavnene kommer til heder og verdighet på skiltene rundt omkring, mener Silje Karine Muotka som er 1. kandidat for Norske Samers Riksforbund (NSR) i Nordre krets.
Les mer her  23.05.2009
Roser unge entrepenører
Ráissa UB er et eksempel på godt entreprenørskapsarbeid i skolen, sier Silje Muotka som er NSRs 1. kandidat til sametingsvalget i Nordre krets. Hun mener det er behov for mer samisk innhold i entrepenørskapsarbeidet.
Les mer her  04.05.2009
- Styrk samiske barns rettigheter!
- Samiske barns rettigheter til sitt eget språk må styrkes! Det sier 1. kandidat for Norske Samers Riksforbund (NSR) i Nordre krets, Silje Karine Muotka i en pressemelding.
Les mer her  20.04.2009
Glad for at design og håndverk opprettholdes i Nordreisa
Førstekandidat for Norske Samers Riksforbund(NSR) til sametingsvalget i Nordre krets, Silje Karine Muotka er glad for at Troms fylkeskommune har vedtatt å beholde utdanningstilbudet design og håndverk ved Nordreisa videregående skole.
Les mer her  09.06.2009
Pressebilder Nordre valgkrets
Pressebilder av NSRs listekandidater i Nordre valgkrets. Last ned bildene i lenkene under. Foto: Norske Samers Riksforbund.
Se pressebildene  06.05.2009
Kommuner i Nordre valgkrets
Nordkapp kommune, Måsøy kommune, Kvalsund kommune, Hammerfest kommune, Alta kommune, Hasvik kommune og Loppa kommune i Finnmark fylke og Skjervøy kommune, Kvænangen kommune og Nordreisa kommune i Troms fylke.
Les mer her  09.10.2008
NSR i media
Flertallet imot at Sametinget tar over reindriftsforvaltningen
Same eller ikke - hvem bestemmer?
Dyr i drift eller dyrebar?
– Reinspikka rasisme
– Ikke norske flaggets dag

 

Sist kommenterte artikler

20 års kamp for samiske stedsnavn i Skånland kommune
  • SAMER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NSRs historie
  • Bokep Online Fardad
  • På tide å oppdatere?
Samisk hus i Oslo jubilerer
  • Grafikken
  • Jubileumsgrafikk
  • Misbruk av sameflagget

 

Norgga Sámiid Riikkasearvi
Norske Samers Riksforbund

Postboks 173 - 9521 KAUTOKEINO
Tlf.: +47 78 48 69 55 * Fax: +47 78 48 69 88 *
nsr(a)nsr.no
Mobil: +47 988 50 273 - Org.nr: 971 481 463

 

Layout: Heaika N. SKum
Webløsning:
Interkodex A/S

Nordre valgkrets