!!!!!!!! Dette er NSRs gamle nettside !!!!!!!!

!!! Den nye nettsiden finnes på nsr.no !!!

 RSS feed

Vállje sámegiela!

Utskriftsvennlig versjon Alta inn i samisk forvaltningsområde
Brita Julianne Skum er 2. kandidat på NSRs liste til sametingsvalget i Nordre krets.
Alta bør inn i forvaltningsområdet for samisk språk mener 2. kandidat på NSRs liste til sametingsvalget i Nordre krets, Brita Julianne Skum. Hun håper at saken taes opp på møtet mellom sametingsrådet og Alta kommune i dag.

Publisert: 19.05.2009

– Utviklingen har vært at flere og flere kommuner beslutter at de skal søke om å bli innlemmet i forvaltningsområdet for samisk språk. Dette har vært et tema som Alta sameforening har tatt opp med kommunen ved flere anledninger, og Sametinget har også deltatt i disse møtene sier Skum som er tidligere leder for sameforeningen.

– Jeg syns det er på tide å ta opp tråden i denne viktige saken sier Skum, og viser til at sametingsrådet skal ha et møte med Alta kommune 19. mai om økonomisk refusjon for utgifter til samiskundervisningen.

Betyr forbedring for samene - og for kommunen
- En innlemmelse i samisk språkforvaltningsområde vil kunne bety en stor forbedring i tjenestetilbudet til samene i områdene som faller inn under ordningen. Det er kjent for oss alle at Alta kommune i dag gir et omfattende og differensiert tilbud om opplæring i og på samisk. Det er stor mangel på samiske barnehageplasser i Alta, en sak som tas opp årlig og viser det økende behovet som folk har i området. Vi vet også at det er forskjeller internt i kommunen på de tilbudene som elever får i skolen sier Brita Julianne Skum.

- Kommunen vil ved innlemmelse i samisk språkforvaltningsområde oppnå tilgang til økonomiske ressurser som kan bidra til å bedre situasjonen både for brukere og ikke minst i en trang kommuneøkonomi påpeker Skum.
 
Alta bør følge Lavangen
Fra før er kommuner som Kautokeino, Karasjok, Tana, Nesseby, Porsanger, Kåfjord, Tysfjord og Snåsa innlemmet i språkforvaltningsområdet. Nylig har Regjeringen kunngjort at det er satt av midler på statsbudsjettet slik at Lavangen kommune i Troms kan innlemmes i språkforvaltningsområdet.

– Det er jeg veldig glad for, og jeg syns at vi her i Alta bør følge på sier NSRs 2. kandidat til sametingsvalget i Nordre krets Brita Julianne Skum som håper at kommunen vil ta opp tråden i dette arbeidet etter møtet med sametingsrådet den 19. mai.

 

Les mer om NSRs valgarbeid i Nordre valgkrets her

Kommenter denne artikkelen    Tips en venn  Gå tilbake


Kommentarer:
Ja! av Anonym 19.05.2009 11:19
Støtter den! Men kanskje dere først må bytte ut ordføreren før det er mulig å få til noe sånt?
NSR i media
Flertallet imot at Sametinget tar over reindriftsforvaltningen
Same eller ikke - hvem bestemmer?
Dyr i drift eller dyrebar?
– Reinspikka rasisme
– Ikke norske flaggets dag

 

Sist kommenterte artikler

20 års kamp for samiske stedsnavn i Skånland kommune
  • SAMER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NSRs historie
  • Bokep Online Fardad
  • På tide å oppdatere?
Samisk hus i Oslo jubilerer
  • Grafikken
  • Jubileumsgrafikk
  • Misbruk av sameflagget

 

Norgga Sámiid Riikkasearvi
Norske Samers Riksforbund

Postboks 173 - 9521 KAUTOKEINO
Tlf.: +47 78 48 69 55 * Fax: +47 78 48 69 88 *
nsr(a)nsr.no
Mobil: +47 988 50 273 - Org.nr: 971 481 463

 

Layout: Heaika N. SKum
Webløsning:
Interkodex A/S

Nordre valgkrets