!!!!!!!! Dette er NSRs gamle nettside !!!!!!!!

!!! Den nye nettsiden finnes på nsr.no !!!

 RSS feed

Vállje sámegiela!

Ungdomsutvalget - Norske Samers Riksforbund (NSR)
 

NSR-U støtter Chief Theresa Spence og Idle No More-bevegelsen
NSR-U støtter Høvding Theresa Spence og Idle No More-bevegelsen, og oppfordrer andre til å gjøre det samme. NSR-U ber Canadas statsminister om å komme de sultestreikende fra Attawapiskat-nasjonen i møte.
Les mer her  04.01.2013
Nyvalgt NSR-U godt i gang
Det nyvalgte ungdomsutvalget til NSR er godt i gang med arbeidet sitt. Lørdag 10. november holdt de sitt første møte i Tromsø.
Les mer her  13.11.2012
NSRs ungdomsutvalg 2012–2014
Her finner du kontaktinformasjon til NSR-U. Ungdomsutvalgets sittende styre er valgt av NSRs 42. landsmøte i 2012.
Les mer her  06.11.2012
NSR-U inviterer til seminar: Ungdom ”kupper” landsmøtet
NSRs ungdomsutvalg inviterer til seminar i Tromsø 26. oktober i forkant av NSRs landsmøte. NSR-U har en ambisjon om at ungdommen skal sette skikkelig preg på landsmøtet i Tromsø. Derfor inviteres ungdom til et seminar i forkant av landsmøtet for å diskutere hva ungdommen mener om sakene og hva vi vil ha ut av samepolitikken fremover.
Les mer her  10.10.2012
NSR har ansatt ungdomssekretær
24-årige Runar Myrnes Balto er nytilsatt ungdomssekretær i NSR. Tross sin unge alder har Balto svært bred og inngående organisasjonserfaring. – Jeg er glad for å være tilbake i NSR, og ser fram til å jobbe med ungdomssaker, sier Runar selv om ansettelsen. Her kan du lese en presentasjon av vårt siste tilskudd på organisasjonsstammen NSR.
Les mer her  02.04.2012
NSR-U møtte NRK Sámi Radio og Samisk programråd
NSR-U sendte i april i år åpent brev til NRK Sámi Radio hvor man bragte meninger om NRK Sámi Radios språkprioriteringer. På bakgrunn av dette brevet ble NSR-U invitert til møte med NRK Sámi Radio for å diskutere problemstillingen. 14. oktober ble et slikt møte avholdt, og NSR-U fikk framføre sitt budskap for NRK Sámi Radio. Til stede var også kringkastingssjef i NRK, Hans Tore Bjerkås, samt Samisk programråd. NSR-U var representert ved Ol Johan Gaup som holdt et innlegg om hva NSR-U mener bør være viktig for NRK Sámi Radios språkprioriteringer. Nedenfor kan du lese innlegget i sin helhet.
Les mer her  21.10.2010
NSRs ungdomsutvalg 2010-2012
Saia Stueng ledet Norske Samers Riksforbunds ungdomsutvalg (NSR-U) i perioden 2010-2012.
Les mer her  08.09.2010
Bli med på sommerens beste roadtrip. Ny påmeldingsfrist til joikebussen!
Start sommeren med joikebuss til Ankarede, som er stor sommer-happening i sør-samisk område. Påmeldingsfristen er utvidet til: lørdag, 12.juni 2010. Alle som deltar på joikebussen er med i trekningen av en Ipod touch (16 Gb), samt at vi lodder ut festivalbilletter til både Riddu Riđđu og Márkomeannu. Få med deg alle du kjenner og send inn din påmelding allerede nå til nsr-u@nsr.no
Les mer her  11.06.2010
Ny påmeldingsfrist til joikebussen. Meld deg på nå!

Har du lyst til å joike dagen lang? Har du lyst til å lære nye joiker fra ulike områder? Eller har du bare lyst til å henge med gamle og nye venner? Da burde du delta på joikebussen som kjører fra Varanger i nord til Ankarede i sør. Stå ved veikanten å joik, så stopper bussen å tar deg med! :) Vi lover høy joikefaktor! Melder du deg på i dag?

Påmeldingfrist: lørdag 12.juni


Les mer her  24.05.2010
NSR-U søker joikere til joikebuss-prosjektet
Norske Samers Riksforbunds ungdomsutvalg (NSR-U) søker etter joikere til joikebussprosjektet som gjennomføres våren 2010. Joikerne skal veilede og være instruktører på joikebussen og lære deltakerne lokale joiker.
Les mer her  12.03.2010
Lytt til ungdommen; ikke legg ned Skånland videregående skole!
Norske Samers Riksforbunds- Ungdomsutvalget (NSR-U) krever at Skånland videregående skole bevares. Skolen er særdeles viktig for samisk ungdom; skolen styrker samisk språk i området og er også viktig for markasamisk framtid. Nå må politikere lytte!
Les mer her  23.11.2009
NSR-Ungdomsutvalget i Trondheim
NSR-Ungdomsutvalget avholder møte 13.-15. November i Trondheim. I den forbindelse arrangerer også ungdomsutvalget sosial sammenkomst for unge i Trondheim. Det blir bad & pizzakveld til både gamle og nye medlemmer.
Les mer her  11.11.2009
Ikke legg ned Infonuorra Sápmi, gjør den heller bedre
Norske Samers Riksforbunds Ungdomsutvalg (NSR-U) mener at det er et stort behov for å opprettholde og forbedre Infonuorra Sápmi nettside, som er en bra informasjonskanal for samisk ungdom. Det er et stort tap hvis informasjonskanalen for samisk ungdom blir lagt ned.

Les mer her  01.10.2009
Sametingets ungdomskonferanse
NSR-ungdom deltar sammen med annen samisk ungdom på Sametingets ungdomskonferanse i Trondheim 23 - 25. oktober 2009.
Les mer om konferansen  19.09.2009
NSR skolevalgets vinner 2009
Norske Samers Riksforbund (NSR) fikk 25.3 % av stemmene ved årets skolevalg, gjennomført ved videregående skoler. NSR vant også skolevalget i 2005.
Les mer her  08.09.2009
NSRu på Flickr
Her kan du se bilder av ungdomsutvalget. Bildene kan også lastes ned i fullt format.
Se bildene her  23.08.2009
NSR-Ungdomsutvalget er samlet i Tana
NSR-Ungdomsutvalget avholder møte på torsdag og fredag, 02.07.09- 03.07.09, i samarbeid med SáB-Ungdom.
Les mer her  02.07.2009
Márkomeannu 10 år!
Norske Samers Riksforbund (NSR) gratulerer den samiske festivalen Márkomeannu med sitt 10 års jubileum. Presidentkandidat Aili Keskitalo vil delta på festivalen fredag og lørdag. - Festivalen har hatt stor betydning, i et område der det samiske ikke har vært så synlig, sier hun, og gleder seg.
Les mer her  29.07.2009
Behov for flere samiske veivisere
NSR- Ungdomsutvalget mener at det er stort behov for flere samiske veivisere i Norge. Samtlige videregående skoler burde få besøk av en samisk veiviser, for å lære mer om samisk kultur. Samisk Høgskole leter i disse dager etter tre nye samiske veivisere.

Les mer her  11.06.2009
Fornøyd med økning i samiskstipend
Det har de senere årene vært en positiv utvikling i forhold til stipend til samiske elever på videregående skole. Dette er Norske Samers Riksforbund (NSR) meget fornøyd med.
Les mer her  14.05.2009
- Viktig å få ungdom i manntallet
Fristen for å skrive seg inn i Sametingets valgmanntall går ut 30. juni, hvis man vil stemme ved høstens sametingsvalg. Nå går Norske Samers Riksforbund (NSR) ut med en oppfordring og påminnelse til samisk ungdom om å skrive seg inn i manntallet.
Les mer her  26.05.2009
Sterk ungdomsleder
På landsmøtet til Norske Samers Riksforbund (NSR) beviste Ol Johan Gaup at han er en sterk og modig ungdomsleder. Blant annet rettet han en advarende pekefinger til landsmøtet; hvis ungdommen skal få utvikle seg til fremtidige politiske ledere, må de få delta på de politiske arenaene.
Les mer her  27.10.2008
Sommerprat med Susanne Amalie
For sametingsrepresentant Susanne Amalie Andersen (NSR) er sommer nærmest synonymt med Márkomeannu festivalen. I år som i fjor stiller hun opp som frivillig, og blir garantert å finne foran scenen når Duolva Duottar, Sofia Jannok og Niko Valkeapää entrer scenen.
Les mer her  08.07.2008
Samisk ungdom på ČSV-tur
Kárášjoga Sámiid Searvi /Karasjok sameforening arrangerte ungdomstur til Inari 13. september - 14. september. Ungdommene var blant annet på en kjent øy med samiske kulturminner hvor de fikk erfare eldre hellige samiske steder. Turen gikk også til ei øy med eldre graver, hvor noen av ungdommenes forfedre er gravlagt.
Les mer her  19.09.2008
NSRs ungdomspolitikk
NSR-U vil arbeide for å få politikerene i NSR til å holde sine valgløfter til ungdommene. Vi er alltid interessert i hva DERE mener vi bør jobbe med så send oss en mail om det er noe du har på hjertet.
Les mer her  30.04.2003
NSR-ungdommer i Sametingets ungdomspolitiske utvalg
Sametingets ungdomspolitiske utvalg er opprettet for å styrke samisk ungdoms innflytelse på Sametingets politikk. SUPU består av fem faste medlemmer og er oppnevnt av Sametingsrådet.
Les mer på Sametingets nettside  13.12.2007
Per Inge G Johansen vant Ungdommens joikekonkurranse 2007 i Karasjok
Syv ungdommer deltok og konkurrerte om å bli kåret som beste joiker, og Per Inge G Johansen (20) fra Skuvvánvárri vant også i år førstepremien (2000 kroner). På andreplass kom Johan Aslak Eira (29) fra Karasjok og på tredjeplass Kim Hallgeir Berg, også fra Karasjok.

  17.12.2007
Samisk ungdomstreff i Karesuando 18.-21.10.07
Samisk ungdom fra norsk, svensk, finsk og russisk side av grensen møtes til samisk ungdomstreff "Gávnnadeapmi" som finner sted i Karesuando 18. - 21. oktober 2007.
Les mer her  04.05.2007
Ungdomsforening feirer 10 år
Norske Samers Riksforbunds ungdomsforening i Nordre-Nordland og Sør-Troms feirer 10 aktive år. Foreningen har blant annet startet festivalen Márkomeannu og rekruttert sametingets yngste sametingsrepresentant. Nå feires jubilanten, forteller Runar Myrnes Balto.
Les mer her  13.06.2007
NSR ønsker Márkomeannu lykke til!
Den samiske ungdomsforeningen Stuornjárgga sámenuorak har med sitt initiativ fulgt opp en sterk tradisjon i NSR for det jeg vil kalle "kulturelt entreprenørskap", uttaler NSR-leder Silje Muotka.
Les mer her  28.12.2006
NSR-N dokumeanttat / Dokumenter fra NSR-U
Nuoraidlávdegotti jahkedieđáhusat, doaibmaplánat ja bušeahtat leat dás viežžanláhkái.

Årsberetninger, virksomhetsplan og budsjett for NSR ungdomsutvalg finnes her til nedlasting.

Viečča dás/Last ned her  01.09.2006
NSR-U vil ha tilgjengelig ungdomsprogram døgnet rundt
NSR-U ønsker at NRK Sámi sender gamle filmer på samisk i reprise, og gjør gamle filmer på samisk tilgjengelig på nett-tv for fri bruk.
Les mer her  31.08.2006
Vil ha SMS på samisk
Norske Samers Riksforbunds- Ungdomsutvalg etterlyser de samiske bokstavene og T9 ordlisten. NSR-U leder Káre-Elle Partapuoli mener at det er på tide at politikerne nå gjør noe med dette.
Les mer her  08.09.2005
Nettverks oppbygging blant samisk ungdom
NSRs samarbeidsgruppe ber Sametinget initiere til oppbygging av nettverk blant samisk ungdom. Gjennom et ungdomsnettverk vil man få både en opplysnings- og holdningskapende effekt.
Les mer her  01.03.2006
Reisen til Sametinget
Norske Samers Riksforbund ungdomsutvalg arrangerer konferansen “Bli med på en reise til Sametinget” i perioden 24. - 26. mars 2006.
Les mer her  09.03.2006
SVL-AWG nekter troppene koftebruk under åpningen av Artic Winter Games
Ungdomsutvalget i Norske Samers Riksforbund synes det er uakseptabelt at utvalget for Artic Winter Games i Samisk idrettsforbund (SVL-AWG) nekter samisk ungdom å bruke samekofter under åpningen av AWG. NSR-U mener samekoften bør være et naturlig antrekk når troppen representerer det samiske laget, Sápmi.
Les mer her  17.02.2006
NSR-U synes det er på sin plass med en beklagelse
Norske Samers Riksforbunds Ungdomsutvalg (NSR-U) registrerer i etterkant av det åpne brevet i fra Stuornjargga Samenuorak at visepresident Johan Mikkel Sara ikke vil komme med noen beklagelse ovenfor sør- Troms og Nordre Nordland. Johan Mikkel Sara står fortsatt ved sine uttalelser om at han synes det er urederlig at ett områdes kulturinstitusjoner skal få så mye i tillegg når andre områder nesten ikke får noe som helst.
Les mer her  28.01.2006
Åpent brev fra Stuornjárgga Sámenuorak
Visepresidenten uttalte, i førjulstider, til media at økte bevilgninger til Várdobáiki og Márkomeannu skjedde på bekostning av andre samiske områder. Dette karakteriserte Johan Mikkel Sara som ”tilgrafsing” fra markasamisk hold. Denne uttalelsen bevitner om visepresidentens uvitenhet og manglende perspektiv ovenfor forholdene i markasamiske regioner.
Les mer her  24.01.2006
NSR vant skolevalget
Norske Samers Riksforbunds er strålende fornøyd med at NSR vant skolevalgene med 31, 8 % av de samiske ungdommenes stemmer. – Det er første gangen at det avvikles sametingsvalg i skolevalgene og dette var virkelig morsomt, sier presidentkandidat og leder, Aili Keskitalo Keskitalo og NSRs ungdomsutvalgs leder Káre-Elle Partapuoli.
Les mer her  07.09.2005
Hvorfor bør ungdom stemme NSR?
Norske Samers Riksforbunds Ungdomsutvalg ønsker i et leserbrev å belyse hvorfor NSR har den beste og mest helhetlige ungdomspolitikken . NSR-U mener at NSR er den organisasjonen som tar ungdommen på alvor. - NSR er bevisst på samisk ungdommers levemåte og identitet, mener NSR-U.
Les mer her  02.09.2005
1  2  Neste side
NSR i media
Flertallet imot at Sametinget tar over reindriftsforvaltningen
Same eller ikke - hvem bestemmer?
Dyr i drift eller dyrebar?
– Reinspikka rasisme
– Ikke norske flaggets dag

 

Sist kommenterte artikler

20 års kamp for samiske stedsnavn i Skånland kommune
  • SAMER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NSRs historie
  • Bokep Online Fardad
  • På tide å oppdatere?
Samisk hus i Oslo jubilerer
  • Grafikken
  • Jubileumsgrafikk
  • Misbruk av sameflagget

 

Norgga Sámiid Riikkasearvi
Norske Samers Riksforbund

Postboks 173 - 9521 KAUTOKEINO
Tlf.: +47 78 48 69 55 * Fax: +47 78 48 69 88 *
nsr(a)nsr.no
Mobil: +47 988 50 273 - Org.nr: 971 481 463

 

Layout: Heaika N. SKum
Webløsning:
Interkodex A/S