!!!!!!!! Dette er NSRs gamle nettside !!!!!!!!

!!! Den nye nettsiden finnes på nsr.no !!!

 RSS feed

Vállje sámegiela!

Utskriftsvennlig versjon Nyvalgt NSR-U godt i gang
NSR-U.
Det nyvalgte ungdomsutvalget til NSR er godt i gang med arbeidet sitt. Lørdag 10. november holdt de sitt første møte i Tromsø.

Publisert: 13.11.2012

Under det første møtet i Tromsø ble planene for valgkampen i 2013 diskutert grundig. I den sammenheng planlegger de å arrangere en ČSV-konferanse for ungdom i Alta mellom 11. og 14 April. 

Konferansen er tenkt å skulle fokusere på hvordan ČSV-begrepet har spilt en viktig rolle for NSR, og hvordan NSR har hatt en historisk betydning for utviklingen av dagens samiske samfunn. Dette skal knyttes til dagens utfordringer og være en motivasjons- og opplæringskonferanse før valgkampen.

- Når vi ønsker å arrangere en ČSV-konferanse er det helt naturlig å legge den til Alta. Det var i Alta-området de viktigste ČSV-manifestasjonene fant sted i forbindelse med Altademonstrasjonene, og det er helt naturlig å legge konferansen dit nå når det eneste aktive ungdomslokallaget i NSR finnes i Alta, sier NSR-Us leder Piera Heaika Muotka. 

Møtet var det første hvor NSR-U formelt arbeider etter konsensusstyre. På landsmøtet ble det vedtatt at avgjørelser tas ved konsensus i NSR-U, og på møtet gikk man gjennom konsensusprinsipper og diskuterte arbeidsform for vedtak.

- Det gikk veldig bra på det første møtet vårt. For oss handler konsensus i stor grad om at vi skal sørge for at alle får delta på veien frem mot et vedtak. Alle sine meninger betyr like mye, og når vi snakker og diskuterer oss grundig gjennom en problemstilling, så mener vi at resultatet blir best, forteller Muotka.

Til sist har NSR-U blitt enige om at man har som ambisjon å være synlig i denne perioden. – Vi har bestemt at vi som et minimum skal komme med en medieuttalelse i måneden. Det er viktig for oss at NSR sin ungdom blir synlige, både for å fremme våre meninger og fordi det er viktig å vise at NSR er et parti for ungdom, avslutter en motivert Muotka.

Kommenter denne artikkelen    Tips en venn  Gå tilbake
NSR i media
Flertallet imot at Sametinget tar over reindriftsforvaltningen
Same eller ikke - hvem bestemmer?
Dyr i drift eller dyrebar?
– Reinspikka rasisme
– Ikke norske flaggets dag

 

Sist kommenterte artikler

20 års kamp for samiske stedsnavn i Skånland kommune
  • SAMER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NSRs historie
  • Bokep Online Fardad
  • På tide å oppdatere?
Samisk hus i Oslo jubilerer
  • Grafikken
  • Jubileumsgrafikk
  • Misbruk av sameflagget

 

Norgga Sámiid Riikkasearvi
Norske Samers Riksforbund

Postboks 173 - 9521 KAUTOKEINO
Tlf.: +47 78 48 69 55 * Fax: +47 78 48 69 88 *
nsr(a)nsr.no
Mobil: +47 988 50 273 - Org.nr: 971 481 463

 

Layout: Heaika N. SKum
Webløsning:
Interkodex A/S