!!!!!!!! Dette er NSRs gamle nettside !!!!!!!!

!!! Den nye nettsiden finnes på nsr.no !!!

 RSS feed

Vállje sámegiela!

Utskriftsvennlig versjon NSR har ansatt ungdomssekretær
Runar Sammol Myrnes Balto (f. 1987) er nytilsatt ungdomssekretær i NSR.
24-årige Runar Myrnes Balto er nytilsatt ungdomssekretær i NSR. Tross sin unge alder har Balto svært bred og inngående organisasjonserfaring. – Jeg er glad for å være tilbake i NSR, og ser fram til å jobbe med ungdomssaker, sier Runar selv om ansettelsen. Her kan du lese en presentasjon av vårt siste tilskudd på organisasjonsstammen NSR.

Publisert: 02.04.2012

NSR har nå ansatt ungdomssekretær, etter å ha vært uten siden sommeren 2010. Ungdomsutvalgets økonomi har vært anstrengt, men fokus på styrking av den har igjen gitt mulighet til å tilsette sekretær for NSR-U. 1. mars 2012 tiltrådte Runar Sammol Myrnes Balto i 25 % stilling. Myrnes Balto har mor fra Evenes, far fra Karasjok, og bor selv i Oslo for tiden, etter tidligere ha levd og bodd både i Kautokeino, Tromsø, Oslo, Alta og Evenes. – Man må ofte flytte på seg for å få gjort det man ønsker, sier han, og jeg har med meg erfaringer fra ulike samiske områder.

Runar har bachelor i utviklingsstudier fra Universitetet i Oslo, og har for ikke lenge siden lagt bak seg to års fulltidsarbeid som nestleder og leder av Studentenes og Akademikernes Internasjonale Hjelpefond (SAIH). Over to år ledet han en bistandsorganisasjon med et budsjett på over 30 millioner kroner. – Fra årene i SAIH tar jeg med meg dyrebar erfaring fra kommunikasjon og prosesser innen organisasjonsutvikling. Likevel tror jeg prosjektarbeid er det som ligger meg nærmest, og det å følge prosjekter fra en idé blir født til prosjektet er gjennomført er veldig spennende, sier Balto, og er glad for å gjøre comeback i NSR slik at han kan få bidra til NSRs ungdomsarbeid.

Runar Myrnes Balto har nemlig i perioden 2003–2008 vært aktiv i styret til NSRs lokallag Stuornjárgga Sámenuorak (SSN) som hadde base i Evenes og Skånland. – Den gang var SSN en viktig samepolitisk stemme i et fornorsket område, sier han, og forteller oss om hvorledes han selv fra ung alder har vært så heldig å få ta del i alt fra sommerjobbing ved Gállogieddi museum til ungdomsprosjektarbeid ved Várdobáiki samisk senter. – Selv om vi har fått samiske institusjoner opp å gå i Ofoten, så er det frivillige arbeidet fremdeles kjernen i samfunnet, mener han. – SSN etablerte den samiske kultur- og musikkfestivalen Márkomeannu, men foreningen la seg selv i dvale. – Selvagt ikke før vi hadde gjort store ting! Husker dere at vi fra SSN fikk valgt inn tidenes yngste sametingsrepresentant, Susanne Amalie Andersen, spør han. Før han selv svarer på hvor fokus i dag ligger: – I dag er ungdommen fra mitt heimeområde like engasjert som for 5–6–7 år siden, de bare er det på andre arenaer. Noe som bringer ham tilbake til Gállogieddi, stedet Márkomeannu arrangeres årlig. Fra å ha vært med som ryddegutt ved Márkomeannus spede oppstart i 1999, har han gått gradene i festivalarbeidet og er nå styreleder og festivalsjef. – Det er i det frivillige at de gode møtene finner sted, og gjerne derfor der de beste ideene fødes, mener han.

NSR-U er selv glad for ansettelsen og ser fram til å få satt den nye ungdomssekretæren i arbeid. – Vi har allerede hatt møter og er veldig glad for at vi har fått en så engasjert og erfaren person som Runar til å jobbe for oss, sier lederduoen Saia Stueng og Ol Johan Gaup. NSR-U og ungdomssekretæren har allerede startet samarbeidet, og tenker sette fokus på flere områder i organisasjonen. Blant annet ønsker de å sette inn større ressurser på å få trainee-ordningen i sametingsgruppa opp å gå skikkelig. – Og her regner vi med at Runar vil bidra godt, han kjenner jo Sametinget fra perioden han ledet Sametingets ungdomspolitiske utvalg (SUPU), sier de.

Da gjenstår bare for NSR å ønske vår nye ungdomssekretær velkommen til arbeidet!

----------

Ungdomssekretæren kan kontaktes via nsr-u@nsr.no eller 977 73 778.

Kommenter denne artikkelen    Tips en venn  Gå tilbake
NSR i media
Flertallet imot at Sametinget tar over reindriftsforvaltningen
Same eller ikke - hvem bestemmer?
Dyr i drift eller dyrebar?
– Reinspikka rasisme
– Ikke norske flaggets dag

 

Sist kommenterte artikler

20 års kamp for samiske stedsnavn i Skånland kommune
  • SAMER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NSRs historie
  • Bokep Online Fardad
  • På tide å oppdatere?
Samisk hus i Oslo jubilerer
  • Grafikken
  • Jubileumsgrafikk
  • Misbruk av sameflagget

 

Norgga Sámiid Riikkasearvi
Norske Samers Riksforbund

Postboks 173 - 9521 KAUTOKEINO
Tlf.: +47 78 48 69 55 * Fax: +47 78 48 69 88 *
nsr(a)nsr.no
Mobil: +47 988 50 273 - Org.nr: 971 481 463

 

Layout: Heaika N. SKum
Webløsning:
Interkodex A/S