Ungdomsbedriften Ráissa UB fra Nordreisa videregående skole/Ráissa joatkkaskuvla har kommet hjem fra NM i entreprenørskap med høye utmerkelser for ungdomsbedriften og produktene de selger gjennom ungdomsbedriften Ráissa UB.
Eksempel til etterfølgelse
Silje Karine Muotka (NSR) mener at Ráissa UB er et eksempel til etterfølgelse for flere ungdomsbedrifter og for det entreprenørskapsarbeidet som skjer i skolene i Nordre valgkrets.
– Jeg er veldig stolte over at ungdommene for Nordreisa videregående har hevdet seg så godt i knivskarp konkurranse med utmerkede ungdomsbedrifter fra hele landet. At de har lyktes med å bruke lokale produkter i sin elevbedrift er også svært viktig etter mitt syn sier Muotka som sier at det er morsomt å høre at ungdommene har fått bestillinger helt fra USA.
– Jeg vil også benytte sjansen til å kommentere at slike ungdomsbedrifter fort kan bli ”ordentlige bedrifter” sier Muotka som nevner firmaet Huui som Ragnhild Dalheim Eriksen (festivalleder for Riddu Riđđu) og Therese Lindseth står bak som ett meget godt eksempel.
Roser Nordreisa videregående skole
- NSR har påpekt behovet for å sikre samisk innhold i den entreprenørskapssatsningen som foregår i skolene. I 2006, under tidligere sametingspresident Aili Keskitalo (NSR), holdt Sametinget ungdomskonferansen ”Funky Business” som hadde nettopp samisk entreprenørskap som tema. Dette arbeidet må fortsatt ha fokus på Sametinget mener Muotka som er 1. kandidat til sametingsvalget i Nordre krets.
- Nordreisa videregående skole/Ráissa joatkkaskuvla har lenge vært en ressursskole i forhold til samiske forhold, og jeg må rose både lærere og skoleledelsen for det gode arbeidet som skolen gjør i forhold til satsning på både samisk språk, samisk innhold i fagene og i forhold til entreprenørskap, sier Muotka.
Les mer om NSR-lista til sametingsvalget 2009 i Nordre valgkrets.
Informasjon om Ungt entrerpenørskap på www.ue.no
Glad for at design og håndverk opprettholdes
Denne teksten på samisk/sámegillii
Kommenter denne artikkelen
Tips en venn Gå tilbake