!!!!!!!! Dette er NSRs gamle nettside !!!!!!!!

!!! Den nye nettsiden finnes på nsr.no !!!

 RSS feed

Vállje sámegiela!

Utskriftsvennlig versjon Glad for at design og håndverk opprettholdes i Nordreisa
Silje Karine Muotka er selv interessert i duodji og viser her stolt fram en eldre type kvinnelue hun har fått rekonstruert.
Førstekandidat for Norske Samers Riksforbund(NSR) til sametingsvalget i Nordre krets, Silje Karine Muotka er glad for at Troms fylkeskommune har vedtatt å beholde utdanningstilbudet design og håndverk ved Nordreisa videregående skole.

Publisert: 09.06.2009

Sametinget og fylkeskommunen satser på samisk innhold i yrkesfagene i Troms. Troms fylkeskommune har sammen med Sametinget valgt å satse på samiske emner
i yrkesfagene samarbeidsavtalen mellom Troms fylke og Sametinget. Sametinget og Troms fylkeskommune har startet opp en bred fellessatsning på å få inn samiske emner i yrkesfagene (SAFYL), og et fellesmål er at man skal lykkes med å blant annet formidle flere lærlinger i blant annet samisk duodji. I denne sammenhengen er tilbudet om design og håndverk ved Nordreisa videregående/Ráissa joatkkaskuvla viktig, sier Silje Karine Muotka.

Solide håndverkstradisjoner i Nord-Troms skaper innovasjon

- Solide samiske håndverkstradisjoner og duodjikunnskaper står sentralt i Nord-Troms sier Muotka. – Området er velkjent for de mangfoldige håndverkstradisjonene og den særegne designen som lokale håndverksprodukter preges av sier Muotka som blant annet peker på samisk greneveving og koftesøm som eksempler på dette. – Jeg blant de som i en årrekke har gledet
meg over å se at også de unge i området er så dyktige på kunst- og designfronten, og jeg har lagt særskilt merke til at de yngre er utrolig gode til å ta med tradisjonen inn i ny og utforskende design og kunst. Dette må vi ta vare på, og det gjør vi når utdanningstilbudet nå videreføres sier Muotka.

Nordreisa vidergående skole ressursskole

- Nordreisa vgs / Ráissa jtk er en helt nødvendig ressursskole for samisk fagutvikling, både når det gjelder språk og de mer fagrettede utdanningsløpene. Skolen har hatt duodji som lokalt tilbud i en årrekke, og de har også en særskilt rolle i forbindelse med felles arbeid for læremiddelutvikling sier Muotka. – Skolen står solid plantet i yrkesfagstradisjonen mener Muotka.

Positivt å videreføre tilbudet

Det er derfor veldig positivt at fylkestinget i Troms nå viderefører et viktig utdanningstilbud ved Nordreisa vgs/Ráissa jtk sier NSRs førstekandidat til sametingsvalget i Nordre Krets Silje Karine Muotka.

Kontaktperson

Silje Karine Muotka, 1. kandidat til sametingsvalget i Nordre valgkrets
Tel. 98487576

Muotka roser unge entreprenører

Denne teksten på samisk/sámegillii

Kommenter denne artikkelen    Tips en venn  Gå tilbake
NSR i media
Flertallet imot at Sametinget tar over reindriftsforvaltningen
Same eller ikke - hvem bestemmer?
Dyr i drift eller dyrebar?
– Reinspikka rasisme
– Ikke norske flaggets dag

 

Sist kommenterte artikler

20 års kamp for samiske stedsnavn i Skånland kommune
  • SAMER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NSRs historie
  • Bokep Online Fardad
  • På tide å oppdatere?
Samisk hus i Oslo jubilerer
  • Grafikken
  • Jubileumsgrafikk
  • Misbruk av sameflagget

 

Norgga Sámiid Riikkasearvi
Norske Samers Riksforbund

Postboks 173 - 9521 KAUTOKEINO
Tlf.: +47 78 48 69 55 * Fax: +47 78 48 69 88 *
nsr(a)nsr.no
Mobil: +47 988 50 273 - Org.nr: 971 481 463

 

Layout: Heaika N. SKum
Webløsning:
Interkodex A/S

Nordre valgkrets