!!!!!!!! Dette er NSRs gamle nettside !!!!!!!!

!!! Den nye nettsiden finnes på nsr.no !!!

 RSS feed

Vállje sámegiela!

Utskriftsvennlig versjon Nei takk til mer oppdrett
Elin Henriksen (NSR) vil ikke gi flere oppdrettskonsesjoner.
Øst-Finnmark kan bevare villaksen og sjøsamisk kultur ved å lytte til fagfolkene og si nei til flere oppdrettskonsesjoner. Det sier 3. kandidat for NSR i Østre valgkrets, Elin Henriksen, til Sør-Varanger Avis.

Publisert: 25.08.2009

Fiskeoppdrett er en stor trussel mot villaksen over hele landet. Dette skriver direktør Janne Sollie i Direktoratet for Naturforvaltning (DN), i en artikkel på direktoratets hjemmeside. Hele bestander av villaks står i fare for å bli utryddet hvis utviklingen får fortsette. Derfor fraråder DN vekst i næringen og vil be Fylkesmennene om å skjerpe miljøkravene. Ikke minst må kravene skjerpes i eller ved nasjonale laksevassdrag og i nasjonale laksefjorder.

Ta alvorlig

3. kandidat for NSR ved Sametingsvalget i Østre valgkrets, Elin Henriksen, er referert i Sør-Varanger Avis 18.08.09 der hun mener advarselen fra fagfolkene i DN må tas svært alvorlig. Skal Finnmark sine vassdrag og gode lakseelver unngå å bli rammet på samme måte som resten av landet, er det på tide å sette foten ned for flere oppdrettskonsesjoner.

– Opplysningene fra direktoratet bekrefter det mange har fryktet og advart mot før. Dette som nå er kommet på bordet er fakta. Det må vi lytte til, sier Elin Henriksen til avisen.

Bevare

Hun understreker at i samisk sammenheng er en videre vekst i oppdrettsnæringen også en trussel som kan bidra til å knekke den sjøsamiske kulturen. Et nei til flere oppdrettskonsesjoner i øst-fylket handler derfor også om muligheten for å opprettholde sjølaksefiske som næring også inn i fremtiden. Slik dette alltid har vært i alle fjordene rundt omkring i Finnmark.

Kommenter denne artikkelen    Tips en venn  Gå tilbake
NSR i media
Flertallet imot at Sametinget tar over reindriftsforvaltningen
Same eller ikke - hvem bestemmer?
Dyr i drift eller dyrebar?
– Reinspikka rasisme
– Ikke norske flaggets dag

 

Sist kommenterte artikler

NSRs historie
  • På tide å oppdatere?
Samisk hus i Oslo jubilerer
  • Grafikken
  • Jubileumsgrafikk
  • Misbruk av sameflagget
NSR går imot kollektiv avstraffelse
  • Rådet kopierer NSR

 

Norgga Sámiid Riikkasearvi
Norske Samers Riksforbund

Postboks 173 - 9521 KAUTOKEINO
Tlf.: +47 78 48 69 55 * Fax: +47 78 48 69 88 *
nsr(a)nsr.no
Mobil: +47 988 50 273 - Org.nr: 971 481 463

 

Layout: Heaika N. SKum
Webløsning:
Interkodex A/S

Østre valgkrets