!!!!!!!! Dette er NSRs gamle nettside !!!!!!!!

!!! Den nye nettsiden finnes på nsr.no !!!

 RSS feed

Vállje sámegiela!

Utskriftsvennlig versjon Samiske fiskerettigheter må aksepteres
Norske Samers Riksforbund vil vurdere å be om at Sametinget ikke deltar i konsultasjoner frem til sjøsamiske rettigheter er anerkjent, uttaler NSR-leder Silje Karine Muotka.

Publisert: 24.03.2007

SAMISKE FISKERIRETTIGHETER MÅ AKSEPTERES
 
- Jeg er fristet til å be om at konsultasjonene mellom Sametinget og myndighetene må stenges frem til de samiske fiskerirettighetene er utredet og bekreftet, sier en provosert leder i NSR, Silje Karine Muotka. Sametinget legger stor politisk og administrativ innsats i konsultasjonene med regjeringen, og det er derfor meget alvorlig når regjeringen konsulterer uten reell vilje til å komme til løsninger vi kan leve med, sier Muotka. 
 
Avvente kystfiskeutvalgets arbeid

Norske Samers Riksforbund viser til kvotekompromisset hvor regjeringen går inn for å strukturere flåten under 15 m. Dette skjer samtidig som kystfiskeutvalget jobber med å utrede samers og andres rettigheter til fiske utenfor Finnmark. – Vi kan overhodet ikke akseptere struktureringen av denne delen av flåten sier Silje Karine Muotka.  - Norske Samers Riksforbund ønsker ikke en utvikling hvor den tradisjonelle kystflåten under 15 meter halveres.

Strukturering svekker bosettingen

NSR mener dette vil føre til at bosetting og sysselsetting i kystsamfunnene svekkes ytterligere, og ikke minst i samiske områder. Muotka mener at denne delen av flåten også spiller en avgjørende rolle i å sikre stabil tilgang på råstoff. – Vi har rett og slett ikke råd til å rasere denne delen av den tradisjonelle flåten sier Muotka, og viser til at kampen om råvarer er i hovedfokus blant kystsamfunnene som har landbasert virksomhet. 
  
Konsultasjoner spill for galleriet

NSR er svært kritisk til måten regjeringen fører konsultasjoner med Sametinget. – Det er vår klare oppfatning at regjeringen ikke prioriterer konsultasjonene med Sametinget. Da må vi spørre oss om vi er tjent med å arbeide politisk på denne måten sier NSRs leder Silje Karine Muotka.
 
Norske Samers Riksforbund vil vurdere å be om at Sametinget ikke deltar i konsultasjoner frem til sjøsamiske rettigheter er anerkjent. – Vi kan ikke leve med at regjeringen opptrer med dårlige intensjoner i denne sammenhengen sier Muotka avslutningsvis.

Kontakt:
Silje Karine Muotka
Mobiltelefon 98487576
Pressebilder

Kommenter denne artikkelen    Tips en venn  Gå tilbake
NSR i media
Flertallet imot at Sametinget tar over reindriftsforvaltningen
Same eller ikke - hvem bestemmer?
Dyr i drift eller dyrebar?
– Reinspikka rasisme
– Ikke norske flaggets dag

 

Sist kommenterte artikler

20 års kamp for samiske stedsnavn i Skånland kommune
  • SAMER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NSRs historie
  • Bokep Online Fardad
  • På tide å oppdatere?
Samisk hus i Oslo jubilerer
  • Grafikken
  • Jubileumsgrafikk
  • Misbruk av sameflagget

 

Norgga Sámiid Riikkasearvi
Norske Samers Riksforbund

Postboks 173 - 9521 KAUTOKEINO
Tlf.: +47 78 48 69 55 * Fax: +47 78 48 69 88 *
nsr(a)nsr.no
Mobil: +47 988 50 273 - Org.nr: 971 481 463

 

Layout: Heaika N. SKum
Webløsning:
Interkodex A/S