!!!!!!!! Dette er NSRs gamle nettside !!!!!!!!

!!! Den nye nettsiden finnes på nsr.no !!!

 RSS feed

Vállje sámegiela!

Utskriftsvennlig versjon Uakseptabelt kvotekompromiss
Norske Samers Riksforbund krever at kvotekompromisset legges på is frem til kystfiskeutvalget er ferdig med sin utredning om rettigheter til fiske utenfor Finnmark. – NSR forventer nå at regjeringen tar hensyn til samiske fiskerirettigheter i denne sammenhengen, sier NSR-leder Silje Karine Muotka.

Publisert: 15.03.2007

NSR krever at kvotekompromisset legges på is frem til kystfiskeutvalget er ferdig med sin utredning om rettigheter til fiske utenfor Finnmark. – Det er uakseptabelt å strukturere flåten under 15 m så lenge kystfiskeutvalget jobber med å utrede samers og andres rettigheter til fiske utenfor Finnmark, sier Muotka.

Aksepterer ikke strukturering for båter under 15 meter

I flere medier har regjeringens kvotekompromiss blitt omtalt og det rapporteres om at det legges opp til strukturkvoter også for båter mellom 11 og 15 meter. – NSR kan ikke akseptere strukturering for båter under 15 meter, sier lederen for Norske Samers Riksforbund, Silje Karine Muotka, i en kommentar til det såkalte kvotekompromisset.

Kompromisset understøtter den negative utviklingen for sjøsamiske områder

Norske Samers Riksforbund legger stor vekt på at det må sikres minimumskvoter for denne fartøygruppen. Den tradisjonelle kystflåten under 15 meter har stor betydning for bosetting og sysselsetting i kystsamfunnene, og ikke minst i samiske områder. Denne delen av flåten spiller også en avgjørende rolle i å sikre stabil tilgang på råstoff for den landbaserte delen av fiskerinæringen. 

 

Sjøsamiske samfunn og fiskere har kjent på kroppen den negative utviklingen med tap av rettigheter fra mindre fartøy til større fartøy, og fra mange selvstendige eiere til en opphopning av eierskap på færre hender/selskap. Norske Samers Riksforbund mener at kvotekompromisset understøtter denne negative utviklingen for de minste fartøyene. 

 

Samiske fiskerirettigheter må tas hensyn til

 

- Struktureringssaken var fiskeriminister Helga Pedersens store politiske prosjekt, og jeg frykter at Pedersen her har gått på et politisk nederlag sier Muotka. – Norske Samers Riksforbund forventer nå at regjeringen tar hensyn til samiske fiskerirettigheter i denne sammenhengen, avslutter NSR leder Silje Karine Muotka.

 

 

 

Kontaktperson:

Silje Karine Muotka, tlf. 984 87 576

 

Kommenter denne artikkelen    Tips en venn  Gå tilbake
NSR i media
Flertallet imot at Sametinget tar over reindriftsforvaltningen
Same eller ikke - hvem bestemmer?
Dyr i drift eller dyrebar?
– Reinspikka rasisme
– Ikke norske flaggets dag

 

Sist kommenterte artikler

20 års kamp for samiske stedsnavn i Skånland kommune
  • SAMER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NSRs historie
  • Bokep Online Fardad
  • På tide å oppdatere?
Samisk hus i Oslo jubilerer
  • Grafikken
  • Jubileumsgrafikk
  • Misbruk av sameflagget

 

Norgga Sámiid Riikkasearvi
Norske Samers Riksforbund

Postboks 173 - 9521 KAUTOKEINO
Tlf.: +47 78 48 69 55 * Fax: +47 78 48 69 88 *
nsr(a)nsr.no
Mobil: +47 988 50 273 - Org.nr: 971 481 463

 

Layout: Heaika N. SKum
Webløsning:
Interkodex A/S