!!!!!!!! Dette er NSRs gamle nettside !!!!!!!!

!!! Den nye nettsiden finnes på nsr.no !!!

 RSS feed

Vállje sámegiela!

Utskriftsvennlig versjon Samekonvensjonen forenkler nordisk samarbeid
Landsstyret i Norske Samers Riksforbund (NSR) var samlet til møte i helga. Bak fra venstre: Ol Johan Gaup (ungdomsutvalget), Jarle Jonassen (politisk nestleder), Thomas Ole Andersen (landsstyremedlem), Ingrid Nordahl (landsstyremedlem). Foran fra venstre: Marit Einejord (organisatorisk nestleder), Aili Keskitalo (sametingspresident), Silje Karine Muotka (NSR leder), Rita-Alise Porsanger (parlamentarisk lederskap). Foto: NSR
Landsstyret i Norske Samers Riksforbund (NSR) vil uttrykke glede over at det nordiske samarbeidet skal forenkles. Det vil ha stor betydning i det praktiske liv, mener landstyret i NSR som i helga var samlet til møte.

Publisert: 09.10.2006

Nordisk samekonvensjon vil i det praktiske liv for eksempel indirekte kunne hjelpe oss med å få laget samiske skolebøker som kan brukes både i Norge, Sverige og Finland, forteller NSR-leder Silje Karine Muotka.

Mulighetenes konvensjon

Nordisk samekonvensjon vil forplikte landene til å samarbeide. Med Nordisk samekonvensjon vil vi indirekte for eksempel få bedre muligheter til å utarbeide felles læreplaner og felles kunne trykke skolebøker for samiske elever. – Dette er både praktisk og økonomisk fornuftig.

Samekonvensjonen har betydning for en rekke andre områder også. Eksempelvis bedre rammer for mediasamarbeid, innkjøpsordning for samisk litteratur og samiske bibliotekbusser som betjener publikum på både norsk og svensk side av landegrensene i sørsamisk og lulesamisk område. – Vi må også huske på samene i Russland i arbeidet med den nye samekonvensjonen.

Spent på minister-møte

- Dette er et stort og omfattende arbeid som i praksis vil gi oss bedre muligheter til samarbeid over landegrensene, fordi vi samer er ett folk bosatt i fire land. Med ny regjering i Sverige frykter vi imidlertid at arbeidet med konvensjonen kan stoppe opp, uttrykker Silje Karine Muotka med bekymring.

Vi er derfor veldig spent med hensyn til møtet med de tre sametingspresidentene og tre ”sameministere” i Oslo 18. oktober. Sametingspresident Aili Keskitalo og Arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hansen vil representere Norge på møtet den 18. oktober 2006.

Les mer om samekonvensjonen her.

Kontakt:
NSR leder Silje Karine Muotka, leder@nsr.no Mobil 98487576
Organisatorisk nestleder Marit Einejord org.nestleder@nsr.no Mobil 48095289

Kommenter denne artikkelen    Tips en venn  Gå tilbake
NSR i media
Flertallet imot at Sametinget tar over reindriftsforvaltningen
Same eller ikke - hvem bestemmer?
Dyr i drift eller dyrebar?
– Reinspikka rasisme
– Ikke norske flaggets dag

 

Sist kommenterte artikler

20 års kamp for samiske stedsnavn i Skånland kommune
  • SAMER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NSRs historie
  • Bokep Online Fardad
  • På tide å oppdatere?
Samisk hus i Oslo jubilerer
  • Grafikken
  • Jubileumsgrafikk
  • Misbruk av sameflagget

 

Norgga Sámiid Riikkasearvi
Norske Samers Riksforbund

Postboks 173 - 9521 KAUTOKEINO
Tlf.: +47 78 48 69 55 * Fax: +47 78 48 69 88 *
nsr(a)nsr.no
Mobil: +47 988 50 273 - Org.nr: 971 481 463

 

Layout: Heaika N. SKum
Webløsning:
Interkodex A/S