!!!!!!!! Dette er NSRs gamle nettside !!!!!!!!

!!! Den nye nettsiden finnes på nsr.no !!!

 RSS feed

Vállje sámegiela!

Utskriftsvennlig versjon Likeverdig helsetilbud i lulesamisk område
Norske Samers Riksforbunds sametingsrepresentanter fra Midtre-Nordland valgkrets, Tone Finnesen og Miriam Paulsen, ber Sametinget påvirke til å få et helhetlig og likeverdig helse- og sosialtilbud i lulesamisk område.

Publisert: 31.05.2006

Den samiske befolkning i området har rett på et helse og sosialtilbud som er tilpasset samisk kultur og språk. Samtidig er det de offentlige helsetjenestene i stat og kommune som har ansvaret for å tilrettelegge helse og sosialtilbudet til samiske pasienter. Det heter det i forslaget som NSRs sametingsrepresentanter fra Midtre-Nordland valgkrets, Tone Finnesen og Miriam Paulsen, fremmet under Sametingets plenum denne uka. Representantene ber Sametinget bistå i det videre forarbeidet med sikring av et helhetlig og likeverdig helse- og sosialtilbud i det lulesamiske området. De ber Sametinget om ta opp saken med sentrale og regionale myndigheter.

Banebrytende modell
Representantene viser til at Sametinget i løpet av 2002 – 2003 finansierte et utredningsprosjekt ”Samisk helse og sosialsenter – et flerkulturelt kompetansesenter i lulesamisk område.” Prosjektet har utarbeidet en modell som har som mål å ivareta og utvikle et helhetlig og likeverdig helse og sosialtilbud til både den samiske og norske befolkningen i regionen. Modellen innebærer en fornyelse i måten å organisere og utvikle helse- og sosialtjenester i et flerkulturelt område. Den er banebrytende og vil være et viktig bidrag i utviklinga av gode helse- og sosialtjenester i urfolksområdet både nasjonalt og internasjonalt. De utfordrer også Tysfjord kommune til å delta i prosjektet for å sikre et helhetlig og likeverdig helsetilbud til hele befolkningen i det lulesamiske området.

Kommenter denne artikkelen    Tips en venn  Gå tilbake
NSR i media
Flertallet imot at Sametinget tar over reindriftsforvaltningen
Same eller ikke - hvem bestemmer?
Dyr i drift eller dyrebar?
– Reinspikka rasisme
– Ikke norske flaggets dag

 

Sist kommenterte artikler

20 års kamp for samiske stedsnavn i Skånland kommune
  • SAMER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NSRs historie
  • Bokep Online Fardad
  • På tide å oppdatere?
Samisk hus i Oslo jubilerer
  • Grafikken
  • Jubileumsgrafikk
  • Misbruk av sameflagget

 

Norgga Sámiid Riikkasearvi
Norske Samers Riksforbund

Postboks 173 - 9521 KAUTOKEINO
Tlf.: +47 78 48 69 55 * Fax: +47 78 48 69 88 *
nsr(a)nsr.no
Mobil: +47 988 50 273 - Org.nr: 971 481 463

 

Layout: Heaika N. SKum
Webløsning:
Interkodex A/S