!!!!!!!! Dette er NSRs gamle nettside !!!!!!!!

!!! Den nye nettsiden finnes på nsr.no !!!

 RSS feed

Vállje sámegiela!

Utskriftsvennlig versjon Tradisjonell samisk matforedling må sikres
Fremmet av Rolf Johansen 26.09.2012.

Publisert: 25.09.2012

Tørking av kjøtt og fisk er en eldgammel metode for konservering til eget bruk i husholdningen og for salg.

Spesielt for samiske småskala-produsenter er lufttørking en velprøvd metode som er kostnadseffektiv og velegnet for å kunne levere utmerkede matvarer til forbrukere.

I følge direktiver som Mattilsynet forvalter, er denne foredlings- og konserveringsmetoden i utgangspunktet ikke lengre tillatt. Dette bryter med etablerte samiske mattradisjoner, og tørking innomhus skaper et helt annet resultat enn tradisjonell lufttørket kjøtt og fisk.

Sametinget må arbeide aktivt for at lufttørking blir godkjent som metode for foredling og konservering av kjøtt og fisk. 





Kommenter denne artikkelen    Tips en venn  Gå tilbake


Kommentarer:
Stå på. av Vaike Volt 09.11.2012 10:12
Ja, vær så snill og arbeid aktivt for dette. Hilsen en husmor.
NSR i media
Flertallet imot at Sametinget tar over reindriftsforvaltningen
Same eller ikke - hvem bestemmer?
Dyr i drift eller dyrebar?
– Reinspikka rasisme
– Ikke norske flaggets dag

 

Sist kommenterte artikler

20 års kamp for samiske stedsnavn i Skånland kommune
  • SAMER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NSRs historie
  • Bokep Online Fardad
  • På tide å oppdatere?
Samisk hus i Oslo jubilerer
  • Grafikken
  • Jubileumsgrafikk
  • Misbruk av sameflagget

 

Norgga Sámiid Riikkasearvi
Norske Samers Riksforbund

Postboks 173 - 9521 KAUTOKEINO
Tlf.: +47 78 48 69 55 * Fax: +47 78 48 69 88 *
nsr(a)nsr.no
Mobil: +47 988 50 273 - Org.nr: 971 481 463

 

Layout: Heaika N. SKum
Webløsning:
Interkodex A/S