!!!!!!!! Dette er NSRs gamle nettside !!!!!!!!

!!! Den nye nettsiden finnes på nsr.no !!!

 RSS feed

Vállje sámegiela!

Utskriftsvennlig versjon NSR trainee
NSR-u leder Saia Stueng
NSR har satt igang trainee-ordning for ungdom. Målet ved trainee-ordningen er å gi traineen innsikt i og erfaring fra det politiske arbeidet på Sametinget. NSR-u leder Saia Stueng oppfordrer interesserte til å ta kontakt for å bli en trainee.

Publisert: 31.01.2012

NSR har hatt et mål å kunne tilby et opplegg for unge som ønsker å lære mer om samepolitikk og hvordan NSR jobber med saker. Dette håper vi vil motivere til deltakelse i de politiske prosessene i NSR og på Sametinget, og i framtidige sametingsvalg. Piera Heaika Muotka (19 år) har vært vår trainee på de siste to sametingsplenumene i høst. Piera Heaika Muotka har deltatt på NSR sametingsgruppemøter i forkant av sametingsplenumer og på plenumer. Målet med traineeoppholdet er å gi ungdommer innsikt i hva NSRs Sametingsgruppe gjør i forkant og under plenumsmøtene på Sametinget. Piera Heaika sier at med tanke på målet var opplegget svært passende fordi traineen får følge en sak fra behandlingen på gruppemøtet, gjennom behandlingen i den aktuelle komiteen på Sametinget, og til slutt: når saken behandles i plenum. - Dette er noe som absolutt gav mer smak, sier traineen, og oppfordrer andre unge til å delta på denne trainee-ordningen.

Her kan du lese mer om Piera Heaika sitt trainee-opphold.

En ubetinget suksess, sier leder av NSR-U, Saia Stueng, og mener ordningen som opprinnelig kom som idé fra NSR-U gir ungdom mulighet til å lære, men ikke minst til å påvirke. - Dette er en situasjon som styrker rekrutteringen til samepolitikken utenfor de etablerte ordningene som for eksempel SUPU står for, men mest av alt gir den ungdom en direkte mulighet til å påvirke samepolitikken som føres. NSR lyktes ved valget i 2005 å få kvinner engasjert, og særlig yngre krefter kom inn i politikken. - Dette er en annen måte å engasjere og ansvarliggjøre unge på, og NSR-U er svært glad for at sametingsgruppa har vist åpenhet og velvillighet i måten de har tatt imot oss på, avslutter en fornøyd Saia Stueng, som selv håper å kunne ta noen uker fri fra skolen for å være med i trainee-ordningen senere.

 

Er du vår neste trainee?

For å bli vår neste trainee tar du kontakt med leder Aili Keskitalo, mob:971 29 305 epost:aili.keskitalo@gmail.com eller Thomas i sekretæriatet nsr@nsr.no 

Traineen skal altså følge NSRs sametingsgruppe i gruppemøter, komitemøter og plenumsmøter, og helst i to omganger. Du som traineen vil få full tilgang på alle dokumenter, og får tale- og forslagsrett i gruppa. Det forventes at traineen utfører forefallende arbeid for sametingsgruppa, slik som å bidra til skriving av forslag, merknader og pressemeldinger. I tillegg forventes det at du bidrar til oppdatering av NSRs nettsider og sosiale media som twitter og Facebook under komite- og plenumsamlingene. Traineen vil bli godtgjort for dette etter nærmere avtale. Traineen vil også få utgifter til reise og opphold dekket av NSRs sametingsgruppe. NSRs sametingsgruppe vil tilby en mentor/veileder for den eller de som vil delta i ordningen.

---------------

Sámegillii / På samisk 

 

Kommenter denne artikkelen    Tips en venn  Gå tilbake
NSR i media
Flertallet imot at Sametinget tar over reindriftsforvaltningen
Same eller ikke - hvem bestemmer?
Dyr i drift eller dyrebar?
– Reinspikka rasisme
– Ikke norske flaggets dag

 

Sist kommenterte artikler

20 års kamp for samiske stedsnavn i Skånland kommune
  • SAMER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NSRs historie
  • Bokep Online Fardad
  • På tide å oppdatere?
Samisk hus i Oslo jubilerer
  • Grafikken
  • Jubileumsgrafikk
  • Misbruk av sameflagget

 

Norgga Sámiid Riikkasearvi
Norske Samers Riksforbund

Postboks 173 - 9521 KAUTOKEINO
Tlf.: +47 78 48 69 55 * Fax: +47 78 48 69 88 *
nsr(a)nsr.no
Mobil: +47 988 50 273 - Org.nr: 971 481 463

 

Layout: Heaika N. SKum
Webløsning:
Interkodex A/S