!!!!!!!! Dette er NSRs gamle nettside !!!!!!!!

!!! Den nye nettsiden finnes på nsr.no !!!

 RSS feed

Vállje sámegiela!

Utskriftsvennlig versjon Vil ha bygdeskole-saken opp for Sametinget
Silje Muotka (NSR)
Lederen for Sametingets oppvekst-, omsorg- og utdanningskomite Silje Karine Muotka (NSR) er glad for at visepresidenten på Sametinget Laila Susanne Vars (Árja) sier at hun vil ta opp saken for å sikre bygdeskoler i samiske områder med regjeringen igjen.

Publisert: 29.10.2009

- Alle gruppeledere og parlamentariske ledere på Sametinget skrev brev om å bevare bygdeskolene til statsminister Jens Stoltenberg den 2. juni 2008, men i tilbakemeldingen fra daværende minister Dag Terje Andersen var det få klare svar å få. Ministeren viste i hovedtrekk til det kommunale selvstyret og at regjeringen må jobbe for å sikre økt grad av frie inntekter til kommunene sier Muotka.

Prinsippvedtak

– NSR ønsker nå at Sametingets plenum får anledning til å behandle en større sak som omhandler samiske bygdeskoler snarlig sier Muotka som sier at det er behov for en oversikt og gjennomgang av bygdeskolenes situasjon slik at Sametingets plenum skal kunne fatte et prinsippvedtak i saken. - Vår utfordring er at kommunene kanskje ikke kan eller vil prioritere bygdeskoler sier Muotka som syns det er problematisk at det kan føre til svært ulike forhold når det gjelder tilgang til lokal skole for både samiske og andre barn i distriktene.

Grendeskoleprosjekt

Muotka peker på at det er bred tverrpolitisk enighet på Sametinget om at bygdeskolenes fremtid er sentral for bosettingen i distriktene. I Sametingets reviderte budsjett 2008 ble det også satt av 400.000 kroner til prosjekt "ressursskoler/ grendeskoler" i kjernesamiske områder.

Rådet tar opp tråden

- Vi ønsker nå å få en helhetlig oversikt over aktiviteter i saken og en kartlegging av behov og problemområder til Sametingets plenum sier Muotka som sier NSR tidligere har foreslått dette som ny sak for det forrige sametingsrådet. - Jeg er derfor meget glad for at visepresidenten tar opp tråden avslutter Muotka.

Keskitalo: Sametinget må kjempe for grendeskolene (2008)

På samisk / Sámegillii

Kommenter denne artikkelen    Tips en venn  Gå tilbake
NSR i media
Flertallet imot at Sametinget tar over reindriftsforvaltningen
Same eller ikke - hvem bestemmer?
Dyr i drift eller dyrebar?
– Reinspikka rasisme
– Ikke norske flaggets dag

 

Sist kommenterte artikler

20 års kamp for samiske stedsnavn i Skånland kommune
  • SAMER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NSRs historie
  • Bokep Online Fardad
  • På tide å oppdatere?
Samisk hus i Oslo jubilerer
  • Grafikken
  • Jubileumsgrafikk
  • Misbruk av sameflagget

 

Norgga Sámiid Riikkasearvi
Norske Samers Riksforbund

Postboks 173 - 9521 KAUTOKEINO
Tlf.: +47 78 48 69 55 * Fax: +47 78 48 69 88 *
nsr(a)nsr.no
Mobil: +47 988 50 273 - Org.nr: 971 481 463

 

Layout: Heaika N. SKum
Webløsning:
Interkodex A/S