!!!!!!!! Dette er NSRs gamle nettside !!!!!!!!

!!! Den nye nettsiden finnes på nsr.no !!!

 RSS feed

Vállje sámegiela!

Utskriftsvennlig versjon Går for Keskitalo som president
 
Et enstemmig landsstyre i NSR, går inn for å forslå Aili Keskitalo som NSRs presidentkanidat ved sametingsvalget i 2005. Dette ble avgjort på styremøte i Oslo i dag. Det opprinnelige forslaget kommer fra Máze Sámiid Searvi.

Publisert: 14.12.2004

Etter at 11 lokallag har uttalt seg om presidentkandidaten, viser opptellingen at 10 lokallag støtter Aili Keskitalo fra Kautokeino Sameforening, mens ett lokallag støtter Ragnhild Nystad fra Karasjok Sameforening. Landsstyret vil, på bakgrunn av dette og etter å ha vurdert egnethet, språkføring, kjønn og kretsrepresentasjon, foreslå overfor Landsmøtet 2005 at Aili Keskitalo velges som NSR’s presidentkandidat. NSRs landsmøte avholdes i Alta i februar 2005, og er det organet som endelig vedtar hvem som skal være NSRs presidentkandidat ved sametingsvalget i 2005.

En god samisk leder

Aili Keskitalo ble valgt som NSR-leder på landsmøtet i Trones i 2003 og har gjennom skjøtting av dette vervet vist seg som en god samisk leder. Aili har også lang erfaring fra andre tillitsverv i NSR.

Uredd politisk all-rounder

Aili er kjent som en politisk all-rounder; en som har oversikt over de fleste viktige saksområder i det samiske samfunn. Som NSR-leder har hun uredd fremmet saker og har maktet å synliggjøre NSR som samepolitisk aktør, både i det samiske samfunnet og samfunnet generelt. Hun er offensiv, nyskapende og klar i sin tale, men også saklig gjennomtenkt i sitt arbeid med politiske saker. Hun er samtidig flink til å lytte og innhente råd.

Står for fornyelse

Aili Keskitalo står for fornyelse. Hun er en ung samisk kvinne, noe som reflekterer noe nytt i presidentvervet etter nær 16 år med mannlige presidenter. Samtidig stiller hun til valg på et godt fundamentert NSR-program.

Må kunne kommunisere

En av de viktigste egenskaper for en presidentkandidat er å kunne kommunisere med velgerne, og vi mener at Aili Keskitalo besitter nettopp denne egenskapen. Keskitalos åpne og diplomatiske holdning er viktige personlige egenskaper å ta med seg i vervet som president. Keskitalo har gjennom sitt virke som NSR leder vært inkluderende og vil som president virke samlende både for NSR og for det samiske folk.

Språkkyndig

I tillegg bør Sametingets president kunne kommunisere på flere språk, Aili Keskitalo er samisk- og norsktalende og behersker engelsk på et høyt nivå. Keskitalo er godt forankret i samebevegelsens grunnleggende verdier og har evne til fornyelse for å møte de fremtidige utfordringer som det samiske samfunnet står ovenfor, både lokalt og globalt. Landsstyret mener derfor at hun er den rette personen til å lede Sametinget videre i neste Sametingsperiode.

Kommenter denne artikkelen    Tips en venn  Gå tilbake
NSR i media
Flertallet imot at Sametinget tar over reindriftsforvaltningen
Same eller ikke - hvem bestemmer?
Dyr i drift eller dyrebar?
– Reinspikka rasisme
– Ikke norske flaggets dag

 

Sist kommenterte artikler

20 års kamp for samiske stedsnavn i Skånland kommune
  • SAMER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NSRs historie
  • Bokep Online Fardad
  • På tide å oppdatere?
Samisk hus i Oslo jubilerer
  • Grafikken
  • Jubileumsgrafikk
  • Misbruk av sameflagget

 

Norgga Sámiid Riikkasearvi
Norske Samers Riksforbund

Postboks 173 - 9521 KAUTOKEINO
Tlf.: +47 78 48 69 55 * Fax: +47 78 48 69 88 *
nsr(a)nsr.no
Mobil: +47 988 50 273 - Org.nr: 971 481 463

 

Layout: Heaika N. SKum
Webløsning:
Interkodex A/S