!!!!!!!! Dette er NSRs gamle nettside !!!!!!!!

!!! Den nye nettsiden finnes på nsr.no !!!

 RSS feed

Vállje sámegiela!

Endelig gjennomslag for styrking av språksentrene
NSRs leder og presidentkandidat Aili Keskitalo (til høyre) er fornøyd med at språksentrene nå prioriteres i budsjettforlik mellom posisjonen, NSR og Høyre på Sametinget. Her sammen med Ann-Mari Thomassen, som er fraksjonsleder for NSR i plan- og finanskomiteen.
NSRs sametingsgruppe feirer å ha fått gjennomslag for økte direktebevilgninger til språksentrene i komitébehandlingen av Sametingets reviderte budsjett for 2013.

Publisert: 27.05.2013

- Vi er svært glade for at vi har klart å få med posisjonen og Høyre i et budsjettforlik, som nå går inn for forslaget vårt med å gi økte driftsmidler til språksentrene, sier NSRs parlamentartiske leder og presidentkandidat Aili Keskitalo.

Etter komitébehandlingen av det reviderte budsjettet til Sametinget er det inngått et budsjettforlik der blant annet språksentrene er de store vinnerne med økte bevilgninger på til sammen 2 millioner. Slik forslaget ser ut nå, så får hvert av språksentrene 150 000 ekstra i driftsmidler.

- Dette er en gledens dag i samepolitikken. Endelig har vi fått gjennomslag for at språksentrene skal få økte driftsmidler. Dette har vi kjempet for lenge, og senest i budsjettbehandlingen i november 2012. Den gangen fikk vi ikke gjennomslag, og det gjør det desto mer gledelig at vi nå har fått det til, sier en strålende fornøyd presidentkandidat.

Hun viser til at språksentrene har vært en viktig sak for NSR hele veien. – Det var vi som fikk inn språksentrene i budsjettet i utgangspunktet, og alle de resultatene de leverer viser at det var en riktig prioritering da. Nå styrker vi igjen språkarbeidet i alle de samiske områdene, avslutter Keskitalo. 

Kommenter denne artikkelen    Tips en venn  Gå tilbake
NSR i media
Flertallet imot at Sametinget tar over reindriftsforvaltningen
Same eller ikke - hvem bestemmer?
Dyr i drift eller dyrebar?
– Reinspikka rasisme
– Ikke norske flaggets dag

 

Sist kommenterte artikler

20 års kamp for samiske stedsnavn i Skånland kommune
  • SAMER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NSRs historie
  • Bokep Online Fardad
  • På tide å oppdatere?
Samisk hus i Oslo jubilerer
  • Grafikken
  • Jubileumsgrafikk
  • Misbruk av sameflagget

 

Norgga Sámiid Riikkasearvi
Norske Samers Riksforbund

Postboks 173 - 9521 KAUTOKEINO
Tlf.: +47 78 48 69 55 * Fax: +47 78 48 69 88 *
nsr(a)nsr.no
Mobil: +47 988 50 273 - Org.nr: 971 481 463

 

Layout: Heaika N. SKum
Webløsning:
Interkodex A/S