!!!!!!!! Dette er NSRs gamle nettside !!!!!!!!

!!! Den nye nettsiden finnes på nsr.no !!!

 RSS feed

Vállje sámegiela!

Utskriftsvennlig versjon Støtter Keskitalos kandidatur
Flere lokallag støtter nå forslaget om at Aili Keskitalo bør overta som president etter Sven-Roald Nystø.
Gáivuona-NSR, Sáltto Sámesiebrre-NSR og Guovdageainnu Sámiid Searvi støtter forslaget fra Máze Sámiid Searvi.

Publisert: 12.11.2004

GNSR støtter forslaget om Aili Keskitalo som NSRs presidentkandidat

Gáivuona - NSR (GNSR) går inn for Aili Keskitalo som NSR sin presidentkandidat ved sametingsvalget i 2005. GNSR mener at Aili Keskitalo vil være en god og samlende presidentkandidat for NSR.

Som NSR-leder har Aili Keskitalo vist at hun har vært fornyende i den samepolitiske debatten og har maktet å synliggjøre NSR som samepolitisk aktør, både i det samiske samfunnet og samfunnet generelt. Hun er offensiv, nyskapende og klar i sin tale, men også saklig gjennomtenkt i sitt arbeid med politiske saker. Hun har vist seg som en uredd talsperson, men samtidig flink til å lytte og innhente råd.

En av de viktigste egenskaper for en presidentkandidat er å kunne kommunisere med velgerne, og vi mener at Aili Keskitalo besitter nettopp denne egenskapen. Keskitalos åpne og diplomatiske holdning er viktige personlige egenskaper å ta med seg i vervet som president. Keskitalo har gjennom sitt virke som NSR leder vært inkluderende og vil som president virke samlende både for NSR og for det samiske folk.

I tillegg bør Sametingets president kunne kommunisere på flere språk, Aili Keskitalo er samisk- og norsktalende og behersker engelsk på et høyt nivå. Keskitalo er godt forankret i samebevegelsens grunnleggende verdier og har evne til fornyelse for å møte de fremtidige utfordringer som det samiske samfunnet står ovenfor, både lokalt og globalt. GNSR mener derfor at hun er den rette personen til å lede Sametinget videre i neste Sametingsperiode.

Tor Mikalsen

Leder Gáivuona - NSR

 

Sálto Sámesiebrre-NSR ønsker Aili som president

Sálto Sámesiebrre-NSR er glad for at Aili Keskitalo har sagt seg villig til å stille som presidentkandidat for NSR.

Aili har ledet NSR på en utmerket måte i den tiden hun har vært leder og hun nyter stor respekt i organisasjonen. Hun har vist at hun er engasjert, dyktig og har de menneskelige egenskaper som skal til for å bekle presidentvervet.

Etter fire perioder med dyktige mannlige presidenter føler vi at det er på tide med en dyktig kvinnelig president. For å vise at vi i NSR tar likestilling på alvor, håper vi i Sálto Sámesiebrre-NSR at forslaget på Aili som NSR’s presidentkandidat får bred oppslutning og blir banket gjennom på landsmøtet. Det blir lett for oss å drive valgkamp for NSR hvis Aili er vår presidentkandidat.

Hugo Kalstad

Leder Sálto Sámesiebrre-NSR

                                                                 

Guovdageainnu Sámiid Searvi svært glad for forslaget

Guovdageainnu Sámiid Searvi er svært glad for det forslaget som Máze Sámiid Searvi har kommet med om at Aili Keskitalo nomineres som NSRs presidentkandidat ved Sametingsvalget 2005. Som en av de to NSR lokallagene i valgkrets 4 Kautokeino ser vi at dette tyder på at vi vil få en samstemt nominasjon, noe som Máze Sámiid Searvi nå har bidratt til.

Vi har stor tro på at dette forslaget vil styrke NSR, og oppfordrer alle lokallag i NSR å gi sin tilslutning til forslaget fra Máze Sámiid Searvi.

 

Kirsten Susanne Logje

Nestleder i Guovdageainnu Sámiid Searvi

Kommenter denne artikkelen    Tips en venn  Gå tilbake
NSR i media
Flertallet imot at Sametinget tar over reindriftsforvaltningen
Same eller ikke - hvem bestemmer?
Dyr i drift eller dyrebar?
– Reinspikka rasisme
– Ikke norske flaggets dag

 

Sist kommenterte artikler

20 års kamp for samiske stedsnavn i Skånland kommune
  • SAMER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NSRs historie
  • Bokep Online Fardad
  • På tide å oppdatere?
Samisk hus i Oslo jubilerer
  • Grafikken
  • Jubileumsgrafikk
  • Misbruk av sameflagget

 

Norgga Sámiid Riikkasearvi
Norske Samers Riksforbund

Postboks 173 - 9521 KAUTOKEINO
Tlf.: +47 78 48 69 55 * Fax: +47 78 48 69 88 *
nsr(a)nsr.no
Mobil: +47 988 50 273 - Org.nr: 971 481 463

 

Layout: Heaika N. SKum
Webløsning:
Interkodex A/S