!!!!!!!! Dette er NSRs gamle nettside !!!!!!!!

!!! Den nye nettsiden finnes på nsr.no !!!

 RSS feed

Vállje sámegiela!

Utskriftsvennlig versjon NSRs barents-entreprenører
Uunnværlige rådgivere og mentorer får applaus, takk og heder på den siste Indigee-konferansen i Naryan Mar i Nenets autonome okrug i Russland, oktober 2011.
NSR er medeier i prosjektet Indigenous Entrepreneurship. Vi er så heldige å ha fått ansatt engasjerte rådgivere til å veilede og være mentor for de norske Indigee-deltakerne. Mange spennende prosjekter har blitt diskutert og noen blir garantert realisert i form av en livskraftig bedrift eller et nyttig produkt i nær fremtid, nært deg!

Publisert: 09.02.2012

Indigee-prosjektet går mot slutten, og forhåpentlig får vi snart oppleve nye bedrifter i barentsområdet med både nye produkter og tjenester å tilby. Målet med prosjektet var å få flere til å viderutvikle forretningsideer og starte opp med egne bedrifter som kunne relateres til urfolks kultur og tradisjon. – Vi har sett mange gode ideer fra deltakerne, duodji, opplegg relatert til reindrift, fiske og jakt, reiseliv og turisme, men også forretningsideer med basis i moderne design og foto, forteller en fornøyd Lars-Miguel Utsi, prosjektleder og ansatt i Det internasjonale barnetssekretariatet. – Vi ser også at det sikkert blir flere bedrifter som ser dagens lys i fremtiden, forteller han. I prosjektet har det vært omtrent 70 deltakere fra hele barentsregionen med ulike utgangspunkt. – Noen har en ide som de vil utvikle videre, andre trenger å finne det rette navnet til bedriften og atter andre igjen trenger å få hjelp til å søke om finansiering eller utforme søknader, forteller Lars-Miguel Utsi om hvordan det fungerer.

Grupperådgvining gir mange utfordringer når man skal presenterer en gruppeide foran en tenkt investor...

Ønsker Indigee 2. I Norge, Sverige, Finland og Russland finnes egne prosjektrådgivere som har fungert som mentorer, hjulpet med prosjektideer og skrevet forretningsplaner, forklarer Lars-Miguel Utsi. – Jobben deres er å gi råd utifra hvilke behov Indigee-ungdommene har for å fortsette og fullføre sine forretningsplaner. Temaer som produktdesign, økonomi, markedsføring og "business strategy" var blant noe av det rådgiverene kunne hjelpe med. 

– Rådgiverne våre har selv erfaring med å gå fra en ide til å starte bedrifter, som vi tror har vært fordelaktig for å veilede Indigee-deltakerne, forteller prosjektlederen om sine medarbeidere. Prosjektleder Lars-Miguel Utsi sier at det har vært et så vellykket prosjekt at de nå ønsker å sette igang med et Indigee 2-prosjekt der flere urfolksgründere kan delta. Les mer om Indigee på deres hjemmeside.

Gode rådgivere er gull verdt! Hver av samarbeidspartnerne i Indigee har oppnevnt og ansatt en rådgiver som har kompetanse og erfaringer med bedriftsetableringer. NSR har ansatt tysfjæringen Lars Theodor Kintel (25) til å være rådgiver for de norske Indigee-deltakerne. Han har overtatt jobben etter kautokeinojenta Linda Øverli Nilsen (29) som var rådgiver i starten av prosjektet fra høsten 2010 til høsten 2011. Linda er en engasjert ung gründer som har mange erfaringer om hvilke utfordringer man møter som nyetablerer og har lyst til å gjøre drømmer til virkelighet. Hun sier det har vært interessant å gi råd til andre unge etablerere og hun har trua på at mange av ideene vil se dagens lys og at nye bedrifter etableres.

På tross av sin unge alder har Lars Th. Kintel som har jobben som rådgiver fram til prosjektets slutt våren 2012 allerede svært mye bedriftsetableringskompetanse. – Det har vært veldig interessant å delta i prossessen som alle entreprenører må gjennomgå for å fullføre drømmene sine. Og jeg kan absolutt se mange gode ideer, sier Lars Theodor Kintel om deltakerne og fortsetter: – Jeg syns vi skal være fornøyde om det startes opp 2–3 helt nye bedrifter fra ideene til Indigee-deltakerne. Kintel vet av erfaring hvor mye jobb det er med oppstart av bedrifter. Han selv studerer økonomi og enterprenørskap ved Universitetet i Bod. Fra før har han bachelorgrad i statsvitenskap og leser både lule- og nordsamisk. Han har startet og leder tre bedrifter. – Jeg ser alltid etter nye og innovative måter å løse problemer på, eller prøver å tenke ut bedre måter noe kan løses på. Det er slik nye ideer og produkter blir satt i livet, sier entreprenøren Lars Theodor Kintel.

 

Rådgiver Lars Theodor Kintel veileder Indigee-deltaker Johan A. Hansen.

--------------

Sámegillii / på samisk 

Kommenter denne artikkelen    Tips en venn  Gå tilbake
NSR i media
Flertallet imot at Sametinget tar over reindriftsforvaltningen
Same eller ikke - hvem bestemmer?
Dyr i drift eller dyrebar?
– Reinspikka rasisme
– Ikke norske flaggets dag

 

Sist kommenterte artikler

20 års kamp for samiske stedsnavn i Skånland kommune
  • SAMER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NSRs historie
  • Bokep Online Fardad
  • På tide å oppdatere?
Samisk hus i Oslo jubilerer
  • Grafikken
  • Jubileumsgrafikk
  • Misbruk av sameflagget

 

Norgga Sámiid Riikkasearvi
Norske Samers Riksforbund

Postboks 173 - 9521 KAUTOKEINO
Tlf.: +47 78 48 69 55 * Fax: +47 78 48 69 88 *
nsr(a)nsr.no
Mobil: +47 988 50 273 - Org.nr: 971 481 463

 

Layout: Heaika N. SKum
Webløsning:
Interkodex A/S