!!!!!!!! Dette er NSRs gamle nettside !!!!!!!!

!!! Den nye nettsiden finnes på nsr.no !!!

 RSS feed

Vállje sámegiela!

Utskriftsvennlig versjon Samisk ungdomskonferanse i oktober

Sametingenes ungdomsråd arrangerer felles samisk ungdomskonferanse 13.–15.oktober i Saariselkä i Finland. Tema for konferansen er tradisjonell samisk kunnskap, turisme, kofte og samekulturens fremtid i tradisjonelle områder og utenfor.
Publisert: 22.09.2011

På ungdomskonferansen deltar også ungdommene fra NSR ungdomsutvalg, blandt annet Saia Stueng, som gleder seg til å møte andre samiske ungdommmer til debatt. Konferansen er den tredje i rekken av slike felles-samiske ungdomskonferanser. Tidligere har de gått under navnet Samisk Parlamentarisk Råds Ungdomskonferanse - SPR-U, da de blir holdt i forbindelse med SPRs parlamentarikerkonferanser. Uttalelser fra ungdomskonferansene blir presentert for sametingene og de russiske representantene der.

Tidligere har SPR-U blitt arrangert i Lycksele på svensk side og i Honningsvåg på norsk side. Det er derfor veldig gledelig at det i år blir holdt en slik konferanse på finsk side av Sábme. I år er det er det det finske ungdomsrådet som har hovedansvaret for organiseringen av selve konferansen, men både SUPU og det svenske ungdomsrådet har tatt del i planleggingen.

NSR-u leder, Saia Stueng, deltar på konferansen og ser med engasjement på de sakene som skal behandles. – Samarbeid over landegrensene er viktig, og spesielt viktig er det å skape en felles møteplass for samiske ungdommer fra hele Sápmi, forteller Stueng. Hun håper sakene vekker engasjement og at det blir mange debatter. Saia Stueng håper å se mange ungdommer fra hele Sápmi på konferansen i Saariselkä i midten av oktober.  

Hvis du syntes dette var interessant og nettopp DU vil delta på konferansen kan du gå inn på Sametingets sider og melde deg på her.


____________

Kommenter denne artikkelen    Tips en venn  Gå tilbake
NSR i media
Flertallet imot at Sametinget tar over reindriftsforvaltningen
Same eller ikke - hvem bestemmer?
Dyr i drift eller dyrebar?
– Reinspikka rasisme
– Ikke norske flaggets dag

 

Sist kommenterte artikler

20 års kamp for samiske stedsnavn i Skånland kommune
  • SAMER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NSRs historie
  • Bokep Online Fardad
  • På tide å oppdatere?
Samisk hus i Oslo jubilerer
  • Grafikken
  • Jubileumsgrafikk
  • Misbruk av sameflagget

 

Norgga Sámiid Riikkasearvi
Norske Samers Riksforbund

Postboks 173 - 9521 KAUTOKEINO
Tlf.: +47 78 48 69 55 * Fax: +47 78 48 69 88 *
nsr(a)nsr.no
Mobil: +47 988 50 273 - Org.nr: 971 481 463

 

Layout: Heaika N. SKum
Webløsning:
Interkodex A/S