!!!!!!!! Dette er NSRs gamle nettside !!!!!!!!

!!! Den nye nettsiden finnes på nsr.no !!!

 RSS feed

Vállje sámegiela!

20 års kamp for samiske stedsnavn i Skånland kommune
Ann-Mari Thomassen og Magne Einerjord jubler for samiske veiskilt
IBSS har kjempet i 20 år for å synliggjøre samiske stedsnavn på veiskilt i blandt annet Skånland kommune, nå er resultatet her.

Publisert: 10.08.2011

-       Endelig kan vi høste resultater etter 20 års kamp for å synliggjøre samiske stedsnavn i Skånland, sier Ann-Mari Thomassen. 8. august 2011 er en historisk merkedag for alle som har arbeidet med samiske stedsnavn i regionen.

Leder i Hinnøy og omegn sameforening/ Iinná ja biras sámiid searvi-NSR og sametingsrepresentant Ann-Mari Thomassen jublet sammen med styreleder i Várdobáiki samisk senter, Olav Andersen, da Statens Vegvesen satte opp de første samiske skiltene for bygdene Hoanttas – Nipen og Vuopmegeahči – Trøssemark.

Ann-Mari Thomassen og Olav Andersen husker meget godt uttalelsen som medlemsmøtet i Sáttidvuopmi/Sandmark sendte til Skånland, Evenes og Tjeldsund kommune i 1991, etter at Stadnamnloven av 1990 tredde i kraft. IBSS-NSR krevde likestilling av samiske og norske stedsnavn og synliggjøring på skilt og kart. Det har vært en langdryg prosess, men resultatene begynner vi å høste nå, sier leder i IBSS-NSR og sametingsrepresenstant Ann-Mari Thomassen. – Nå venter vi på flere samiske skilt, også i folkerike tettsteder som på Evenskjer og i Grov i Skånland kommune.

Styreleder i Várdobáiki, Olav Andersen, forteller at Várdobáiki stedsnavnsutvalg har sendt forslag på flere samiske stedsnavn i hele regionen. Várdobáiki stedsnavnsutvalg har den nødvendige formelle kompetansen på stedsnavnssaker som kommunene trenger. 

 

--------

Sámegillii / På samisk

Kommenter denne artikkelen   


Kommentarer:
SAMER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! av GEIR!!! 11.01.2021 17:16
SAMER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! er !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ÆSJ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! BÆSJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NSR i media
Flertallet imot at Sametinget tar over reindriftsforvaltningen
Same eller ikke - hvem bestemmer?
Dyr i drift eller dyrebar?
– Reinspikka rasisme
– Ikke norske flaggets dag

 

Sist kommenterte artikler

20 års kamp for samiske stedsnavn i Skånland kommune
  • SAMER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NSRs historie
  • Bokep Online Fardad
  • På tide å oppdatere?
Samisk hus i Oslo jubilerer
  • Grafikken
  • Jubileumsgrafikk
  • Misbruk av sameflagget

 

Norgga Sámiid Riikkasearvi
Norske Samers Riksforbund

Postboks 173 - 9521 KAUTOKEINO
Tlf.: +47 78 48 69 55 * Fax: +47 78 48 69 88 *
nsr(a)nsr.no
Mobil: +47 988 50 273 - Org.nr: 971 481 463

 

Layout: Heaika N. SKum
Webløsning:
Interkodex A/S