!!!!!!!! Dette er NSRs gamle nettside !!!!!!!!

!!! Den nye nettsiden finnes på nsr.no !!!

 RSS feed

Vállje sámegiela!

Utskriftsvennlig versjon Gjenvalgt Alta-leder storfornøyd med økt engasjement

John Harald Skum er gjenvalgt som leder av Alta sameforening.

 

John Harald Skum ble gjenvalgt som leder for Alta sameforening i årsmøtet for 2011. Skum merker at det er større engasjement rundt samiske saker i Alta, og er glad for å få lede lokallaget videre.

Publisert: 11.04.2011

– I 2010 har vi hatt en fantastisk utvikling når det gjelder medlemstallet, sier Skum. Og lederen har god grunn til å være fornøyd, for medlemstallet har mer enn doblet seg det siste året. – Vi har gått fra 40 medlemmer i 2009 til 110 medlemmer i 2010, sier Skum, som for tiden antakelig leder det største lokallaget i NSR.

– Jeg merker at det er større engasjement omkring de samiske sakene i Alta, sier Skum, som tror at foreningens arbeid med økt antall aktiviteter har ført til flere medlemmer. – Styret har jobbet mye for å utvikle nye tilbud. Lørdagskafe, mange kurs, og samisk uke er arrangement som har gjort oss synlige i lokalsamfunnet. – Vi skal fortsatt prioritere dette, sier lederen, som er glad for å ha fått fornyet tillit av årsmøtet. – Jeg vil fortsatt lede sameforeningen fremover fordi jeg ser at det er viktig det som vi driver med, sier Skum. – Det er morsomt å arbeide når det er stort engasjement og når styret støtter aktivt opp om arbeidet!

Sammen til å jobbe med John Harald Skum i styret har Alta sameforening valgt Hallgeir Strifeldt, Silje Karine Muotka, Berit Anna Gaup og Inger Elin Utsi.

– Alta sameforening har fortsatt mange saker som styret ønsker å få gjennomslag for, sier Skum. – Blant annet ønsker vi at Alta skal utrede hva det vil si å komme inn under forvaltningsområdet for samisk språk. – Det er mange samer bosatt i Alta, og Altas samiske historie er sterk, sier Skum ivrig. – Vi vil fortsatt gi vårt bidrag for å sikre god utvikling i byen og kommunen fremover, avslutter en glad John Harald Skum, som i første omgang lover å komme tilbake med årsmøteuttalelsene.đ

 

 

----------

Sámegillii

Kommenter denne artikkelen    Tips en venn  Gå tilbake
NSR i media
Flertallet imot at Sametinget tar over reindriftsforvaltningen
Same eller ikke - hvem bestemmer?
Dyr i drift eller dyrebar?
– Reinspikka rasisme
– Ikke norske flaggets dag

 

Sist kommenterte artikler

NSRs historie
  • På tide å oppdatere?
Samisk hus i Oslo jubilerer
  • Grafikken
  • Jubileumsgrafikk
  • Misbruk av sameflagget
NSR går imot kollektiv avstraffelse
  • Rådet kopierer NSR

 

Norgga Sámiid Riikkasearvi
Norske Samers Riksforbund

Postboks 173 - 9521 KAUTOKEINO
Tlf.: +47 78 48 69 55 * Fax: +47 78 48 69 88 *
nsr(a)nsr.no
Mobil: +47 988 50 273 - Org.nr: 971 481 463

 

Layout: Heaika N. SKum
Webløsning:
Interkodex A/S