!!!!!!!! Dette er NSRs gamle nettside !!!!!!!!

!!! Den nye nettsiden finnes på nsr.no !!!

 RSS feed

Vállje sámegiela!

Utskriftsvennlig versjon Satser på samisk vinterfest i Alta
– Gjør dere klar for en spennende samisk uke her i Alta sier to av hovedaktørene i arbeidet med Samisk Vinterfestival i Alta, Hallgeir Johan Strifeldt og Brita Julianne Skum fra Alta sameforening. Fra mandag 31. januar til søndag 6. februar gis byen et tydelig samisk innhold.

Publisert: 01.02.2011

– Det er flust med artige ting på programmet! skryter Strifeldt og Skum, og nevner at samisk uke i Alta rommer blant annet ramsalt samisk satire på Alta bibliotek, en forelesningsrekke på Álttá siida, reinkappkjøring i gågata og en avsluttes med en ordentlig flott feiring av samenes nasjonaldag 6. februar på Folkets Hus.

– Jeg skulle tro at det er kort mellom høydepunktene og noe for enhver smak denne uka, sier Strifeldt, som selv mener at utstillingen Du skal ikke leite lenge før komagtuppan stikk frem som settes opp på Amfi-senteret er et lokalt høydepunkt. – Det er en flott utstilling som jeg tror veldig mange her i området kan kjenne seg igjen i, sier Strifeldt.

– Jeg vil trekke fram forelesningsrekka som foregår på Álttá siida, med spennende og viktige tema, og ikke minst kirkekonserten i Elvebakken kirke, sier Skum på sin side.

– Et annet høydepunkt blir konsertkvelden på City Scene på Studenthuset. Der får vi både Duolva Duottar og Ádjagas på én og samme kveld, nemlig lørdag 5. februar. Med et så sprekt og omfattende innhold regner vi med at alle vil finne noe som interesserer eller fenger! Vi håper at mange møter opp på arrangementene, sier de, og fremhever at samisk uke i Alta er et samarbeid mellom mange aktører. – Både Alta kommune, Innovasjon Norge, Sametinget, Alta bibliotek, Sisa, Álttá Sámi Giellaguovddáš, Audioland og vi selv i Alta sameforening samarbeider om dette.

Strifeldt og Skum viser avslutningsvis til samarbeidet Alta sameforening har med Alta kommune om arrangering av Samisk vinterfestival. – Dette beskrives blant annet i handlingsplanen for reiselivet i Destinasjon Nordlysbyen, sier de, og avslutter entusiastisk og samstemt med at de satser på at dette blir en årlig happening.

 

----------

Utfyllende program for Samisk uke i Alta: Facebook-event

Handlingsplan for reiselivet i Destinasjon Nordlysbyen

Altaposten 27.01.11: Alta får samisk vinterfestival 

Kommenter denne artikkelen    Tips en venn  Gå tilbake
NSR i media
Flertallet imot at Sametinget tar over reindriftsforvaltningen
Same eller ikke - hvem bestemmer?
Dyr i drift eller dyrebar?
– Reinspikka rasisme
– Ikke norske flaggets dag

 

Sist kommenterte artikler

NSRs historie
  • På tide å oppdatere?
Samisk hus i Oslo jubilerer
  • Grafikken
  • Jubileumsgrafikk
  • Misbruk av sameflagget
NSR går imot kollektiv avstraffelse
  • Rådet kopierer NSR

 

Norgga Sámiid Riikkasearvi
Norske Samers Riksforbund

Postboks 173 - 9521 KAUTOKEINO
Tlf.: +47 78 48 69 55 * Fax: +47 78 48 69 88 *
nsr(a)nsr.no
Mobil: +47 988 50 273 - Org.nr: 971 481 463

 

Layout: Heaika N. SKum
Webløsning:
Interkodex A/S