!!!!!!!! Dette er NSRs gamle nettside !!!!!!!!

!!! Den nye nettsiden finnes på nsr.no !!!

 RSS feed

Vállje sámegiela!

Utskriftsvennlig versjon FrP fører oss tilbake til fornorskningen
Aili Keskitalo er ikke overrasket over FrP`s store oppslutning.
Jeg synes det er trist at FrP`s samefiendtlige holdninger får så stor oppslutning i Nord-Norge. Allikevel er jeg ikke overrasket. Disse holdningene kjenner vi igjen fra debattsidene og sms-spaltene i landsdelens aviser. Nå er det viktigere enn noen gang at Sametinget framstår som tydelig og sterkt, sier presidentkandidat Aili Keskitalo (NSR).

Publisert: 15.08.2009

- Mange av de godene vi har i det samiske samfunnet, som samiske barnehager, samiskopplæring i skolen, samiske festivaler, samiske aviser og samisk litteratur, har ikke kommet av seg selv. Det er heller ingen selvfølge at disse godene vil bestå i fremtiden, advarer Keskitalo.

Kutter samepenger

Hun viser til at FrP i sitt alternative statsbudsjett bl.a. foreslår å fjerne alt tilskudd til samiske barnehager, alt tilskudd til samisk i grunnopplæringen, alt tilskudd til samiske aviser, og kutte tilskuddet til samiske kulturformål med 50 millioner kroner.

Vi trenger et sterkt Sameting

- Mer enn noen gang trenger vi et sterkt og stabilt Sameting. NSR er FrP`s rake motsetning, og vi er ikke redd for å vise det. Gjennom førti år har vi bygget opp det samiske samfunnet vi har i dag. FrP kan veldig lett rasere alt dette. Derfor oppfordrer jeg de samiske velgerne til å tenke seg godt om før de går til valgurnene om en måned, avslutter presidentkandidat Aili Keskitalo (NSR).

En fersk meningsmåling viser at Fremskrittspartiet får kjempeoppslutning i nord, bare én måned før valget. Mange forklarer dette med partiets klare antisamiske politikk.

Kommenter denne artikkelen    Tips en venn  Gå tilbake


Kommentarer:
Tall fra FrPs alternative statsbudsjett av Aili Keskitalo 17.08.2009 22:21
Ja, jeg har også registrert at hva FrP lover i valgprogrammet sitt - og det henger ikke på greip i forhold til hva de tidligere har foreslått i sine alternative statsbudsjett. F.eks. deres alternative statsbudsjett for 2008, der de foreslår å stryke all støtte til samiske barnehager, og all støtte til samisk i grunnopplæringen - den bevilgningen som finansierer samisk læremiddelproduksjon.
Tall fra løse luften? av Ole Olsen 17.08.2009 19:02
Har du noe å vise til når du sier at Frp vil fjerne samisk fra skolen? De sier jo i sitt valgprogram til sametinget at de skal ha samisk på skolen og ha fler samiske læremidler. Hvem snakker sant?
helledussen av frpdyret 15.08.2009 21:30
helledussen - skal nsr være garantisten for samene mot et frp-samfunn - er ikke det å ha litt for store tanker om seg selv - gå med litt for store klær - men det e jo fint å få bekretet sin samiske identitet gjrnnom en ny vinkling som "undertykkt same"
Du er en god ambassadør av Velger 15.08.2009 21:29
Så deg på Dagsrevyen i går. Du er en god ambassadør for det samiske folket! Aili som president:-)
NSR i media
Flertallet imot at Sametinget tar over reindriftsforvaltningen
Same eller ikke - hvem bestemmer?
Dyr i drift eller dyrebar?
– Reinspikka rasisme
– Ikke norske flaggets dag

 

Sist kommenterte artikler

20 års kamp for samiske stedsnavn i Skånland kommune
  • SAMER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NSRs historie
  • Bokep Online Fardad
  • På tide å oppdatere?
Samisk hus i Oslo jubilerer
  • Grafikken
  • Jubileumsgrafikk
  • Misbruk av sameflagget

 

Norgga Sámiid Riikkasearvi
Norske Samers Riksforbund

Postboks 173 - 9521 KAUTOKEINO
Tlf.: +47 78 48 69 55 * Fax: +47 78 48 69 88 *
nsr(a)nsr.no
Mobil: +47 988 50 273 - Org.nr: 971 481 463

 

Layout: Heaika N. SKum
Webløsning:
Interkodex A/S