!!!!!!!! Dette er NSRs gamle nettside !!!!!!!!

!!! Den nye nettsiden finnes på nsr.no !!!

 RSS feed

Vállje sámegiela!

Utskriftsvennlig versjon NSR lar seg ikke sette i bås
Elin Henriksen er 3. kandidat for NSR i Østre valgkrets, men er også aktiv SV politiker. Helt uproblematisk, mener Aili Keskitalo.
Olav Gunnar Ballo og Tommy Berg i Alta SV har ved flere anledninger i det siste tatt opp forholdet mellom NSR og norske partier som SV. I den anledning synes leder og presidentkandidat Aili Keskitalo det er på sin plass å gjøre rede for NSRs syn.

Publisert: 14.08.2009

NSR blir ofte karakterisert som et parti, og jeg finner ingen grunn til å reagere på det, all den tid vi fungerer som et politisk parti i sametingsvalget. Likevel er vi noe mer enn et parti, vi er en samisk hovedorganisasjon som har drevet med samisk kulturarbeid og opplysningsarbeid gjennom førti år, i tillegg til det samepolitiske arbeidet. Nå er ikke det samepolitiske arbeidet så lett å isolere fra kultur og informasjon – mange ganger er det å drive samisk kulturarbeid en politisk ytring. Derfor opplever jeg arbeidet i NSR som givende på mange fronter.

Kan ikke settes i bås med merkelapp på

At NSR ikke lar seg klemme inn i definisjoner og båser skaper frustrasjon noen steder, kanskje spesielt blant våre politiske konkurrenter. For dem hadde det nok vært bekvemt at vi gikk med på å avgrense og begrense vårt arbeid, og lot oss dressere inn i en boks med merkelapp ”parti” eller ”kulturorganisasjon”. Slike krav har vi møtt mange ganger. Flertallet av NSRs medlemmer og lokallag har avvist dette, fordi NSRs arbeid og valg av organisering har gitt resultater over tid, både når det gjelder oppbygging av sametingssystemet og når det gjelder lokalt kulturarbeid. Samisk organisasjonsarbeid er basert på frivillighet, og som minoritet i mange samiske områder har vi spurt oss selv hva vi har å vinne på å ”dele opp” vårt engasjement i flere organisasjonsstrukturer.

Politisk aktive medlemmer en ressurs

Dette har selvfølgelig en pris – det betyr at våre medlemmer som ønsker å engasjere seg kommune-, fylkes- og stortingsvalg vil måtte velge en annen politisk plattform. Noen steder finnes det et samisk alternativt, slik som Samefolkets parti, andre steder vil norske partier være alternativet. NSR ønsker samfunnsengasjerte medlemmer, og vi velger derfor å se på våre medlemmer med et engasjement i andre politiske fora som ressurser og ikke problemer for vår organisasjon.  At partiene muligens har en annen holdning har jeg til en viss grad forståelse for ut fra deres smale samepolitiske engasjement.

NSR er et godt og tydelig alternativ for samiske velgere

Det er de norske partiene selv, gjennom Stortinget, som har gjort Sametinget til en arena både for samiske organisasjoner og partier, og for seg selv. Det må de selv ta konsekvensene av, uten å kreve at de samiske organisasjonene, som NSR, skal la seg rydde bort og katalogisere slik det måtte passe dem. NSRs oppfatning er at vi framstår som et godt og tydelig alternativ for de samiske velgerne.

 

Aili Keskitalo,

NSRs leder og presidentkandidat

 

Olav Gunnar Ballo mener NSR utnytter SVs snillisme

Elin Henriksen svarer

Hallgeir Strifeldt svarer

Kommenter denne artikkelen    Tips en venn  Gå tilbake
NSR i media
Flertallet imot at Sametinget tar over reindriftsforvaltningen
Same eller ikke - hvem bestemmer?
Dyr i drift eller dyrebar?
– Reinspikka rasisme
– Ikke norske flaggets dag

 

Sist kommenterte artikler

20 års kamp for samiske stedsnavn i Skånland kommune
  • SAMER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NSRs historie
  • Bokep Online Fardad
  • På tide å oppdatere?
Samisk hus i Oslo jubilerer
  • Grafikken
  • Jubileumsgrafikk
  • Misbruk av sameflagget

 

Norgga Sámiid Riikkasearvi
Norske Samers Riksforbund

Postboks 173 - 9521 KAUTOKEINO
Tlf.: +47 78 48 69 55 * Fax: +47 78 48 69 88 *
nsr(a)nsr.no
Mobil: +47 988 50 273 - Org.nr: 971 481 463

 

Layout: Heaika N. SKum
Webløsning:
Interkodex A/S