!!!!!!!! Dette er NSRs gamle nettside !!!!!!!!

!!! Den nye nettsiden finnes på nsr.no !!!

 RSS feed

Vállje sámegiela!

Utskriftsvennlig versjon Garanterer penger til Musken-vei
2. kandidat for NSR i Vesthavet valgkrets, Miriam Paulsen, støtter vei til Musken.
Norske Samers Riksforbund (NSR) vil at Sametinget skal gi 500.000 kroner til planlegging av vei til den lille samiske bygda Musken i Tysfjord. Sametingsrådet skal ha møte 18.-20.08.09, og NSR mener at pengene bør komme allerede da.

Publisert: 12.08.2009

- Veien vil kunne gi ny giv til bygdesamfunnet i Musken, og vil blant annet kunne bidra til flere arbeidsplasser. Den nye veiaksjonen er et resultat av et folkelig engasjement i fjorden, og bør få mer enn bare muntlig støtte fra Sametinget, uttaler sametingsrepresentant Miriam Paulsen (NSR), som stiller til gjenvalg ved høstens sametingsvalg.

Samarbeide med Nordland Fylkeskommune

- Sametinget kan ikke ta ansvar for veibyggingen, for det har man ikke økonomiske muskler til. Sametinget har imidlertid tidligere bevilget penger til planlegging av Nervei-veien i Finnmark gjennom samarbeidsavtalen med Finnmark fylkeskommune. Derfor bør Sametinget nå ta et initiativ overfor Nordland fylkeskommune, og bevilge 500.000 hver til den første planleggingen av veien til Musken, til sammen 1 million kroner, sier presidentkandidat Aili Keskitalo (NSR).

Garantert penger

- Dersom Aps sametingsråd ikke bevilger pengene nå, vil NSR garantere for at vi vil gjøre det hvis vi kommer til makten etter valget, lover Paulsen og Keskitalo.

Kommenter denne artikkelen    Tips en venn  Gå tilbake


Kommentarer:
Hm.......... av Kalle 14.08.2009 22:55
Bra initiativ, men dette lukter stemmefiske lang vei... Hvorfor har dere ikke kommet frem til dette før? For det andre er det ikke slik at vegutløsning er alfa og omega for samfunnet om noen skulle være overbevist om det....folk må ikke leve i den villfarelsen.... Det finns flere tiltak som må være på plass. Eksempelvis har man klart å bygge opp verdens nordligste sementfabrikk i Kjøpsvik, uten vei! For det tredje skal muskenfolk lære seg personlige initiativ og pågangsmot og den enkelte må være en sterk pådriver i det man vil oppnå. Ikke bare la andre gjøre jobben for seg. Ikke som historien viser, at man sitter med hendene i fanget og venter på "pakker" etter "pakker". At stor-samfunnet skal servere ferdige opplegg og alt er servert.....
Hva er viktig for folk? av Aili Keskitalo 14.08.2009 08:57
Jeg syns at Sametinget skal bruke sine krefter og ressurser på saker samer bryr seg om og på saker der Sametinget kan gjøre en forskjell. Sametinget jobber på nasjonalt nivå med å bedre rammevilkår, styrke samiske rettigheter, fronte samiske interesser, og har også fått kritikk for å gjøre for mye av det. At man engasjerer seg også i lokale saker syns jeg er helt naturlig. Det finnes masse stortingspolitikere som jobber for vei hit og dit - ingen beskylder dem for å mangle nasjonalt format...
Lokalpolitikk av Ole 13.08.2009 13:33
En fare for at våre politikere blir lokalpolitikere. Samepolitikere av rikspolitisk kaliber savnes.
Bra Miriam! av Kirsti Guvsám 13.08.2009 09:43
Dette støtter jeg!
NSR i media
Flertallet imot at Sametinget tar over reindriftsforvaltningen
Same eller ikke - hvem bestemmer?
Dyr i drift eller dyrebar?
– Reinspikka rasisme
– Ikke norske flaggets dag

 

Sist kommenterte artikler

20 års kamp for samiske stedsnavn i Skånland kommune
  • SAMER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NSRs historie
  • Bokep Online Fardad
  • På tide å oppdatere?
Samisk hus i Oslo jubilerer
  • Grafikken
  • Jubileumsgrafikk
  • Misbruk av sameflagget

 

Norgga Sámiid Riikkasearvi
Norske Samers Riksforbund

Postboks 173 - 9521 KAUTOKEINO
Tlf.: +47 78 48 69 55 * Fax: +47 78 48 69 88 *
nsr(a)nsr.no
Mobil: +47 988 50 273 - Org.nr: 971 481 463

 

Layout: Heaika N. SKum
Webløsning:
Interkodex A/S