!!!!!!!! Dette er NSRs gamle nettside !!!!!!!!

!!! Den nye nettsiden finnes på nsr.no !!!

 RSS feed

Vállje sámegiela!

Utskriftsvennlig versjon Samer inn i mediekommisjon
NSR-leder Aili Keskitalo mener det vil være naturlig at Sálas, Samisk avis- og forlagsforening, representerer samene i Giskes nye mediekommisjon.
Norske Samers Riksforbund (NSR) ser det som svært viktig med samisk representasjon når Regjeringen nå skal nedsette en mediekommisjon, og har i et brev til kulturminister Trond Giske foreslått dette.

Publisert: 08.07.2009

- Jeg oppfordrer kulturministeren til å sikre samisk representasjon i mediekommisjonen. Samtidig er det fortsatt nødvendig å minne Regjeringen på hvor viktig det er å ivareta de særskilte utfordringene som er knyttet til de samiske språkene. Dette håper jeg de husker når mediekommisjonen nå skal få sitt oppdrag, sier Aili Keskitalo, leder i Norske Samers Riksforbund.

Pressestøtten viktigere for samer enn for andre

Som urfolk og minoritet har samene i Norge krav på og behov for et tilpasset medietilbud. Samisk media er en forutsetning for en aktiv samisk samfunnsdebatt. Markedet for abonnenter og annonsører er likevel svært begrenset, og derfor er pressestøtteordningen enda viktigere for samisk media enn for andre. NSR mener dette bør være en vesentlig dimensjon når mediekommisjonen settes sammen og får sitt mandat.

Sálas bør represetere samene

- Jeg ser det som naturlig at den samiske representasjonen kan utgå fra bransjeforeningen Sálas, Samisk avis- og forlagsforening. Sálas vil være i stand til å foreslå representasjon som har den rette kompetanse og erfaring til å sikre at også samiske perspektiver ivaretas i forhold til framtidige endringer i pressestøtten, sier Keskitalo.

Kulturdepartementet har annonsert at de vil nedsette en kommisjon for å gjennomgå pressestøtteordningen etter strukturendringene i media, og momsfritak for media.

Kommenter denne artikkelen    Tips en venn  Gå tilbake


Kommentarer:
Hva venter Giske på? av Sami aviisa 15.07.2009 22:57
Den nevnte kommisjonen skulle etter planen vært oppnevnt for lengst. Hva er det Giske venter på? Er det grunn til å håpe på at han har tatt NSRs innspill på alvor?
NSR i media
Flertallet imot at Sametinget tar over reindriftsforvaltningen
Same eller ikke - hvem bestemmer?
Dyr i drift eller dyrebar?
– Reinspikka rasisme
– Ikke norske flaggets dag

 

Sist kommenterte artikler

20 års kamp for samiske stedsnavn i Skånland kommune
  • SAMER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NSRs historie
  • Bokep Online Fardad
  • På tide å oppdatere?
Samisk hus i Oslo jubilerer
  • Grafikken
  • Jubileumsgrafikk
  • Misbruk av sameflagget

 

Norgga Sámiid Riikkasearvi
Norske Samers Riksforbund

Postboks 173 - 9521 KAUTOKEINO
Tlf.: +47 78 48 69 55 * Fax: +47 78 48 69 88 *
nsr(a)nsr.no
Mobil: +47 988 50 273 - Org.nr: 971 481 463

 

Layout: Heaika N. SKum
Webløsning:
Interkodex A/S