!!!!!!!! Dette er NSRs gamle nettside !!!!!!!!

!!! Den nye nettsiden finnes på nsr.no !!!

 RSS feed

Vállje sámegiela!

Utskriftsvennlig versjon Sametingsvalg på YouTube

- Mye av valgkampen er flyttet fra samvirkelagstrappa til nettet. Det tar vi konsekvensen av, sier presidentkandidat Aili Keskitalo (NSR).

 

I forbindelse med sametingsvalget 2009, lanserer Norske Samers Riksforbund (NSR) nå egne YouTube sider om sametingsvalget. Her finnes korte filmer med de enkelte listekandidatene, på samisk, på norsk og til og med på tegnspråk.

Publisert: 08.07.2009

NSR på YouTube

- Mye av dagens kommunikasjon har flyttet over til den digitale verden. Vi ser i andre deler av verden at internett blir viktigere og viktigere også i valgsammenheng. Det tar vi i NSR konsekvensen av. Vi møter samene der samene er – nemlig på nett, sier presidentkandidat Aili Keskitalo (NSR). Hun legger til at dette selvfølgelig er et supplement, og ikke en erstatter for, mer tradisjonelle måter å drive valgkamp på.

Fra Samvirketrappa til nettet

- Mye av valgkampen er flyttet fra samvirkelagstrappa til nettet. Vi synes at også samiske velgere fortjener å få informasjon om kandidatene gjennom de nyeste kanalene. Med disse kanalene vil velgerne i langt større grad enn før få vite hva enkeltkandidater mener om viktige saker og politikerne tvinges vekk fra politiker-språk til vanlig samisk og norsk, påpeker Keskitalo.

Still spørsmål - få svar!

Det nye er at det for første gang blir mulig for velgerne å stille direkte spørsmål til kandidatene når de måtte ønske, og få svar på det de lurer på. Slik sett gjør disse nye kanalene det mulig for velgerne å snakke med kandidatene slik de gjorde på samvirkelagstrappa før. 

Facebook, Twitter, Flickr og blogging

NSR har også tatt i bruk andre sosiale medier i sin kommunikasjon med de samiske velgerne. – Vi er på Facebook, på Twitter, på Flickr, vi blogger og vi har egen hjemmeside. Her kan man få vite om ulike arrangementer i NSR-regi fremover, diskusjoner om saker vi i NSR er opptatt av og som velgerne kan delta i, samt at det er mulighet for å stille spørsmål til kandidatene om det man måtte lure på, forteller Keskitalo.

Sametingssakene drukner i stortingsvalget

Sametingsvalget avholdes samtidig med Stortingsvalget, med det resultatet at sametingsvalgkampen får liten eller ingen dekning i de norske mediene som bruker all sin spalteplass på Stortingsvalget. – Nettet gir oss en ny mulighet til å nå igjennom med vårt budskap til velgerne, påpeker Keskitalo, og håper at satsingen blir godt mottatt.

 

Linker:

NSR på YouTube: http://www.youtube.com/NSRvalg

Presidentkandidat Aili Keskitalos blogg: http://aili-keskitalo.blogspot.com/

NSR på Twitter: http://twitter.com/NSR_nyheter

NSR på Flickr: http://www.flickr.com/photos/nsrbilder/

Kommenter denne artikkelen    Tips en venn  Gå tilbake


Kommentarer:
Tøft! av Helene 21.07.2009 22:40
Likte særlig Klemet Erland.
NSR i media
Flertallet imot at Sametinget tar over reindriftsforvaltningen
Same eller ikke - hvem bestemmer?
Dyr i drift eller dyrebar?
– Reinspikka rasisme
– Ikke norske flaggets dag

 

Sist kommenterte artikler

20 års kamp for samiske stedsnavn i Skånland kommune
  • SAMER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NSRs historie
  • Bokep Online Fardad
  • På tide å oppdatere?
Samisk hus i Oslo jubilerer
  • Grafikken
  • Jubileumsgrafikk
  • Misbruk av sameflagget

 

Norgga Sámiid Riikkasearvi
Norske Samers Riksforbund

Postboks 173 - 9521 KAUTOKEINO
Tlf.: +47 78 48 69 55 * Fax: +47 78 48 69 88 *
nsr(a)nsr.no
Mobil: +47 988 50 273 - Org.nr: 971 481 463

 

Layout: Heaika N. SKum
Webløsning:
Interkodex A/S