!!!!!!!! Dette er NSRs gamle nettside !!!!!!!!

!!! Den nye nettsiden finnes på nsr.no !!!

 RSS feed

Vállje sámegiela!

Utskriftsvennlig versjon Vil dobble samiske veivisere
Nestleder i NSRs ungdomsutvalg, Berit Kristine Guvsám, som tidligere selv har vært en samisk veiviser, overrekker her kravet til Raimo Valle om at antall veivisere fordobbles.
Under Skiipagurrafestivalen lørdag 4. juli ble de tre nye samiske veiviserne for neste år offentliggjort. I den forbindelse overrakte NSR et brev til statssekretær Raimo Valle, der man ber om at ordningen utvides fra og med neste år.

Publisert: 07.07.2009

Norske Samers Riksforbund (NSR) mener det er et behov for flere samiske veivisere i Norge, og vil be om at det fra neste år blir oppnevnt dobbelt så mange (6) samiske veivisere.  For å få til dette bør man vurdere om veiviser-perioden kan utvides, slik at man får dra enda bedre nytte av den kompetansen veiviserne opparbeider seg. På sikt bør ordningen utvides ytterligere. Blant annet vil det være naturlig å tenke i et grenseoverskridende perspektiv, der erfaringene med dette vellykkede prosjektet kommer til nytte i også de andre statene der det bor samer.

Må nå ut til langt flere

De samiske veiviserne reiser hovedsaklig rundt på videregående skoler, og opplever at deres kunnskaper er sterkt etterspurt. Dessverre når de bare en brøkdel av landets skoleelever. Samtidig vet vi at det er et stort behov for mer kunnskap om samene og samisk kultur. Tiltaket bekjemper fordommer og Norske Samers Riksforbund mener derfor at man må nå ut til langt flere.

Ordningen med samiske veivisere er et tiltak som ble satt i gang av daværende Kommunal- og regionalminister Erna Solberg i 2004.

Kommenter denne artikkelen    Tips en venn  Gå tilbake


Kommentarer:
Slettes ikke urealistisk av kirsti guvsám 08.07.2009 11:42
Dette er et godt forslag. Og det er slettes ikke urealistisk. Men det var vel pengene Valle tenkte på... eller kanskje han heller ville likt at forslaget kom fra arbeiderpartiet...
Urealistisk? av Veiviser 07.07.2009 23:08
Hørte Raimo Valle si på sameradioen i dag at dette var et urealistisk krav. Men han hadde ikke noen nærmere begrunnelse for denne påstanden? Jeg er helt enig med NSR i at samiske veivisere er et viktig tiltak som flest mulig av landets skoleelever burde få nyte godt av!
NSR i media
Flertallet imot at Sametinget tar over reindriftsforvaltningen
Same eller ikke - hvem bestemmer?
Dyr i drift eller dyrebar?
– Reinspikka rasisme
– Ikke norske flaggets dag

 

Sist kommenterte artikler

20 års kamp for samiske stedsnavn i Skånland kommune
  • SAMER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NSRs historie
  • Bokep Online Fardad
  • På tide å oppdatere?
Samisk hus i Oslo jubilerer
  • Grafikken
  • Jubileumsgrafikk
  • Misbruk av sameflagget

 

Norgga Sámiid Riikkasearvi
Norske Samers Riksforbund

Postboks 173 - 9521 KAUTOKEINO
Tlf.: +47 78 48 69 55 * Fax: +47 78 48 69 88 *
nsr(a)nsr.no
Mobil: +47 988 50 273 - Org.nr: 971 481 463

 

Layout: Heaika N. SKum
Webløsning:
Interkodex A/S