!!!!!!!! Dette er NSRs gamle nettside !!!!!!!!

!!! Den nye nettsiden finnes på nsr.no !!!

 RSS feed

Vállje sámegiela!

Utskriftsvennlig versjon Hvor er alle Oslo-samene?
Lisbeth Somby er 2. kandidat på NSRs sametingsliste i Sør-Norge valgkrets.
Oslo sies å være den største samekommunen i Norge. Allikevel er ikke samene synlig i hverdagens bybilde, ei heller høres mange samiske røster i Oslo pressen og bare 586 av hovedstadens innbyggere er registrert i Sametingets valgmanntall.

Publisert: 28.06.2009

- Det er viktig for Sametingets legitimitet at folk melder seg inn i Sametingets valgmanntall. Jeg oppfordrer alle med samiske røtter til å gjøre det. Dersom du vil at din stemme skal bli hørt, dersom du vil påvirke den samiske politikken i Norge, ja da må du sende inn et registreringsskjema til Sametinget, sier Lisbeth Somby, som er 2. kandidat på Norske Samers Riksforbunds (NSR) liste til sametingsvalget.

Siste frist er nå på mandag

For å kunne stemme ved årets sametingsvalg må du registrere deg i Sametingets valgmanntall innen 30. juni 2009. Det betyr at innmeldingsskjemaet senest må sendes Sametinget mandag 29. Alle samer fra Norge som er over 18 år eller fyller 18 år i valgåret, har rett til å registrere seg i valgmanntallet. Man må da avgi erklæring om at man oppfatter seg selv som same, og enten ha samisk som hjemmespråk, eller ha forelder, besteforelder eller oldeforelder med samisk som hjemmespråk.

- Hvor er dere?

- Vi vet at veldig mange samer bor i Oslo. Derfor er det underlig at så få har meldt seg inn i Sametingets valgmanntall. Hvor er alle Oslo-samene, undrer Somby, som er mangeårig kulturarbeider i Oslo. Hun tror at mange ikke husker eller tenker over at de faktisk må registrere seg for å kunne stemme ved Sametingsvalget. Men det kan også tenkes at bysamene opplever Sametinget som perifert, som noe som ikke angår dem og deres hverdag. Det ønsker Lisbeth Somby å gjøre noe med.

Kommenter denne artikkelen    Tips en venn  Gå tilbake


Kommentarer:
De vil ikke være samer av Desto mer motstand desto større suksess 05.09.2009 23:54
Jeg tror mange opplever det å være same som svært belastende pga holdningene i dette landet. Men jeg oppfordrer alle til å strømme ut å stemme frem kanditater som skal hjelpe dem til å takle motgangen man er født til. Når man husker at ingen suksess kommer uten motstand er det et lett valg.
NSR i media
Flertallet imot at Sametinget tar over reindriftsforvaltningen
Same eller ikke - hvem bestemmer?
Dyr i drift eller dyrebar?
– Reinspikka rasisme
– Ikke norske flaggets dag

 

Sist kommenterte artikler

20 års kamp for samiske stedsnavn i Skånland kommune
  • SAMER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NSRs historie
  • Bokep Online Fardad
  • På tide å oppdatere?
Samisk hus i Oslo jubilerer
  • Grafikken
  • Jubileumsgrafikk
  • Misbruk av sameflagget

 

Norgga Sámiid Riikkasearvi
Norske Samers Riksforbund

Postboks 173 - 9521 KAUTOKEINO
Tlf.: +47 78 48 69 55 * Fax: +47 78 48 69 88 *
nsr(a)nsr.no
Mobil: +47 988 50 273 - Org.nr: 971 481 463

 

Layout: Heaika N. SKum
Webløsning:
Interkodex A/S