!!!!!!!! Dette er NSRs gamle nettside !!!!!!!!

!!! Den nye nettsiden finnes på nsr.no !!!

 RSS feed

Vállje sámegiela!

Utskriftsvennlig versjon Glad for flere samiske barnehageplasser i Alta

1. kandidat til sametingsvalget i Nordre krets, Silje Karine Muotka (NSR), venter i disse dager sitt andre barn, og er således ekstra glad for at det fra høsten av vil være flere samiske barnehageplasser i Alta.

 

- Dette var en skikkelig positiv midtsommernyhet sier Silje Karine Muotka, førstekandidat til sametingsvalget for Norske Samers Riksforbund (NSR) i Nordre krets når hun får vite at Alta kommune nå vil etablere en kommunal samisk barnehageavdeling.

Publisert: 25.06.2009

NRK Sámi Radio melder om at Alta kommune nå vil etablere en kommunal samisk barnehageavdeling til høsten for å gi 14 barn i samisk barnehagekø et tilbud.

- Dette kan bety at alle samiske unger som ønsker det får tilbud om samisk barnehageplass fra høsten – og det er helt fantastisk, sier Muotka fornøyd.

Det nytter å stå sammen

- Jeg må først av alt rose samisk foreldrenettverk for en flott jobb i denne saken sier Muotka som sier hun er kjent med at foreldrenettverket har jobbet intensivt over tid mot kommunen for å få økt kapasitet og flere samiske barnehageplasser i Alta. – Dette er et eksempel på at samiske foreldre og barn har svært stor nytte av en felles, tverrpolitisk interesseorganisasjon som foreldrenettverket sier Muotka.

Alta kommune tar ansvar

- Jeg er også utrolig glad for at Alta kommune nå tar ansvar for å sikre flere samiske barnehageplasser. Vi har visst at behovet for flere samiske barnehageplasser har vært der i flere år allerede, så det var virkelig på tide å tilpasse det kommunale barnehagetilbudet til det faktiske behovet sier Muotka.

Bør være en individuell rett

- NSR mener at alle samiske barn burde ha individuell rett til et samisk barnehagetilbud, og arbeider derfor for å få dette bedre forankret og klarlagt i regelverket sier Muotka. 
– Når Alta oppnår fulldekning av samiske barnehageplasser er det svært positivt for oss alle, og det viser i praksis at vi kan løse saker i dialog og gjennom samarbeid – noe som lover meget godt for fremtiden avslutter Muotka.

 

Kontaktperson: Silje Karine Muotka, tel.  984 87 576

Les mer om NSRs sametingsliste i Nordre valgkrets her.

Kommenter denne artikkelen    Tips en venn  Gå tilbake
NSR i media
Flertallet imot at Sametinget tar over reindriftsforvaltningen
Same eller ikke - hvem bestemmer?
Dyr i drift eller dyrebar?
– Reinspikka rasisme
– Ikke norske flaggets dag

 

Sist kommenterte artikler

20 års kamp for samiske stedsnavn i Skånland kommune
  • SAMER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NSRs historie
  • Bokep Online Fardad
  • På tide å oppdatere?
Samisk hus i Oslo jubilerer
  • Grafikken
  • Jubileumsgrafikk
  • Misbruk av sameflagget

 

Norgga Sámiid Riikkasearvi
Norske Samers Riksforbund

Postboks 173 - 9521 KAUTOKEINO
Tlf.: +47 78 48 69 55 * Fax: +47 78 48 69 88 *
nsr(a)nsr.no
Mobil: +47 988 50 273 - Org.nr: 971 481 463

 

Layout: Heaika N. SKum
Webløsning:
Interkodex A/S