!!!!!!!! Dette er NSRs gamle nettside !!!!!!!!

!!! Den nye nettsiden finnes på nsr.no !!!

 RSS feed

Vállje sámegiela!

Utskriftsvennlig versjon Siste sjanse: Meld dere inn nå!
Sametinget må ha registreringsskjemaene i hende senest 30. juni. De kan sendes i posten eller leveres perosnlig på ett av sametingets kontorer.
Det er nå få dager igjen for etternølere til å melde seg inn i Sametingets valgmanntall. Siste frist er 30. juni. Leder i Porsanger sameforening, May-Ann Aikio Nilsen, oppfordrer alle som enda ikke har gjort det til å registrere seg snarest.

Publisert: 24.06.2009

- Den som vil delta i årets sametingsvalg må forte seg. Det er viktig at så mange Porsangværinger som mulig registrerer seg i manntallet. Helt siden Sametinget ble opprettet i 1989 på bakgrunn av Altasaken, har det drevet et viktig arbeid som har bidratt til å styrke samefolkets stilling og kultur. Ikke stå på sidelinjen, bli med å påvirke Sametingets arbeid! Oppfordringen fra den nyvalgte lederen i Porsanger Sameforening går til alle potensielle sametingsvelgere.

Vi kan være behjelpelige!

Foreningen vil bidra til at så mange som mulig av kommunens innbyggere registrerer seg i Sametingets valgmanntall, og medlemmer vil i tiden som gjenstår legge ut innmeldingsskjemaer på aktuelle steder i kommunen. Vi er også behjelpelige dersom noen velgere har spørsmål om valget, og henviser også til Sametinget for mer hjelp. Innmeldingsskjemaer kan lastes ned her hvorfra innmeldingsskjemaer kan skrives ut direkte.

Ungdommen er viktig

Porsanger sameforening er spesielt opptatt av at flest mulig førstegangsvelgere melder seg inn. Og leder May-Ann Aikio Nilsen oppfordrer alle som kjenner førstegangsvelgere til å hjelpe disse til å melde seg inn. - Når førstegangsvelgere melder seg inn legger det grunnlag for et livslangt forhold til Sametingets arbeid. Sametinget har kommet for å bli, og det er viktig at så mange som mulig deltar i valget, sier May-Ann Aikio Nilsen. Hun legger til at viktige saker som FEFO og Smith-utvalgets innstilling om kystsamenes rettigheter behandles av Sametinget, og de som ikke deltar i valget har heller ikke mulighet til å påvirke Sametingets behandling av disse sakene.


 Leder i Porsanger Sameforening May-Ann Aikio Nilsen kan kontaktes på tlf: 92 46 74 89.

Kommenter denne artikkelen    Tips en venn  Gå tilbake
NSR i media
Flertallet imot at Sametinget tar over reindriftsforvaltningen
Same eller ikke - hvem bestemmer?
Dyr i drift eller dyrebar?
– Reinspikka rasisme
– Ikke norske flaggets dag

 

Sist kommenterte artikler

20 års kamp for samiske stedsnavn i Skånland kommune
  • SAMER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NSRs historie
  • Bokep Online Fardad
  • På tide å oppdatere?
Samisk hus i Oslo jubilerer
  • Grafikken
  • Jubileumsgrafikk
  • Misbruk av sameflagget

 

Norgga Sámiid Riikkasearvi
Norske Samers Riksforbund

Postboks 173 - 9521 KAUTOKEINO
Tlf.: +47 78 48 69 55 * Fax: +47 78 48 69 88 *
nsr(a)nsr.no
Mobil: +47 988 50 273 - Org.nr: 971 481 463

 

Layout: Heaika N. SKum
Webløsning:
Interkodex A/S