!!!!!!!! Dette er NSRs gamle nettside !!!!!!!!

!!! Den nye nettsiden finnes på nsr.no !!!

 RSS feed

Vállje sámegiela!

Utskriftsvennlig versjon Til lykke med kvinnedagen!
Aili Keskitalo
Norske Samers Riksforbund (NSR) sender en hilsen til alle kvinner og menn på den internasjonale kvinnedagen 8.mars. Leder Aili Keskitalo har det kommende sametingsvalget i tankene i dag, og har en utfordring til de kvinnene som nå vurderer om de skal stille på listene.

Publisert: 08.03.2009

- I løpet av de neste ukene vil NSR nominere til sametingsvalget. Derfor ønsker jeg å sende en spesiell hilsen til valgstyrer og potensielle listekandidater. Forskning på kommunevalg viser at kvinnelige politikere ofte gir seg etter en periode. Gjelder dette også sametingsvalget? Jeg utfordrer de som av ulike årsaker ikke ønsker å la seg renominere, om å tenke seg om en gang til. Og jeg utfordrer valgstyrene og lokallagene til å tenke på hvordan vi best mulig kan støtte opp om arbeidet til de som tar utfordringen det er å stille til valg og representere velgerne på Sametinget, sier Aili Keskitalo.

Markeringen av kvinnedagen har historisk sett vært knyttet opp mot kampen for stemmerett for kvinner, og kvinners rettigheter i arbeidslivet. I Norge har kvinner hatt stemmerett siden 1913, men vi har fortsatt et svært kjønnsdelt arbeidsmarked, også i de samiske områdene. Arbeidet med kvinners rettigheter og samiske rettigheter er bygget opp omkring samme grunntanke; at likebehandling ikke alltid gir likhet, og at gjensidig solidaritet er viktig. Kvinnedagen er også en internasjonal solidaritetsdag. I dag utføres fortsatt den største delen av arbeidet i verden av kvinner, men kvinner eier likevel mindre enn 1 prosent av verdens verdier. Kvinners rettigheter, muligheter og frihet er sterkt begrenset i mange deler av verden.

Til lykke med kvinnedagen!

Denne teksten på samisk

Kommenter denne artikkelen    Tips en venn  Gå tilbake
NSR i media
Flertallet imot at Sametinget tar over reindriftsforvaltningen
Same eller ikke - hvem bestemmer?
Dyr i drift eller dyrebar?
– Reinspikka rasisme
– Ikke norske flaggets dag

 

Sist kommenterte artikler

20 års kamp for samiske stedsnavn i Skånland kommune
  • SAMER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NSRs historie
  • Bokep Online Fardad
  • På tide å oppdatere?
Samisk hus i Oslo jubilerer
  • Grafikken
  • Jubileumsgrafikk
  • Misbruk av sameflagget

 

Norgga Sámiid Riikkasearvi
Norske Samers Riksforbund

Postboks 173 - 9521 KAUTOKEINO
Tlf.: +47 78 48 69 55 * Fax: +47 78 48 69 88 *
nsr(a)nsr.no
Mobil: +47 988 50 273 - Org.nr: 971 481 463

 

Layout: Heaika N. SKum
Webløsning:
Interkodex A/S