!!!!!!!! Dette er NSRs gamle nettside !!!!!!!!

!!! Den nye nettsiden finnes på nsr.no !!!

 RSS feed

Vállje sámegiela!

Utskriftsvennlig versjon AP støtter kun de store
- Budsjettforhandlingene på Sametinget viste at AP kun vil gi tilskudd til store næringsprosjekter. Å neglisjere mindre prosjekter er svært negativ for næringslivet i samisk områder, sier NSRs sametingsrepresentant Tor Mikalsen.

Publisert: 11.12.2008

Leggspark til små næringsutøvere

 - Inntektsøkninger gjennom små investeringer er i mange tilfeller avgjørende for at folk velger å bli boende i distriktene. Etter at Arbeiderpartiet fikk flertall for sitt budsjett vil mange oppleve å få søknaden i retur fordi søknadssummen er for lav. Dette er et leggspark til små næringsutøvere, sier Mikalsen.

Etter budsjettvedtaket må en søknad som kun går til Sametinget må være på minst kr 90.000,- for å bli behandlet. Dersom du søker om støtte fra flere må totalsøknaden din være på minst kr 150.000,-  for i det hele tatt bli vurdert av Sametinget.  Mikalsen mener denne grensen er altfor høy og viser til at Sametingets tilskuddsordninger (tidligere SUF), i en evalueringsrapport som kom i år, betegnes for "de små tiltaks fond".

- I tråd med dette foreslo NSR at prosjekter med totalkostnad helt ned til mellom kr 45.000,-  og 75.000,- skulle kunne få tilskudd.

Umulig med små prosjekter?

Parlamentarisk leder i Arbeiderpartiet sa i budsjettdebatten at det ikke er mulig å senke grensen for tilskudd uten å øke budsjettrammen. I følge Mikalsen stemmer dette overhodet ikke. En senkning av søknadsgrensen betyr kun at flere kan søke. Man måtte naturligvis prioritert mellom søknader, men gode søknader får som oftest gjennomslag.

Situasjonen er nå at en ikke kan søke støtte til mange mindre prosjekter som for eksempel vedmaskiner, brøyteutstyr, landbruksmaskiner og små båter.

 -På toppen av dette innsnevret Arbeiderpartiet muligheten for tilskudd til næringskombinasjoner. Dette betyr at mange tiltak som er viktig for folk og for samiske lokalsamfunn ikke blir gjennomført, sier Mikalsen.

Kommenter denne artikkelen    Tips en venn  Gå tilbake
NSR i media
Flertallet imot at Sametinget tar over reindriftsforvaltningen
Same eller ikke - hvem bestemmer?
Dyr i drift eller dyrebar?
– Reinspikka rasisme
– Ikke norske flaggets dag

 

Sist kommenterte artikler

20 års kamp for samiske stedsnavn i Skånland kommune
  • SAMER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NSRs historie
  • Bokep Online Fardad
  • På tide å oppdatere?
Samisk hus i Oslo jubilerer
  • Grafikken
  • Jubileumsgrafikk
  • Misbruk av sameflagget

 

Norgga Sámiid Riikkasearvi
Norske Samers Riksforbund

Postboks 173 - 9521 KAUTOKEINO
Tlf.: +47 78 48 69 55 * Fax: +47 78 48 69 88 *
nsr(a)nsr.no
Mobil: +47 988 50 273 - Org.nr: 971 481 463

 

Layout: Heaika N. SKum
Webløsning:
Interkodex A/S