!!!!!!!! Dette er NSRs gamle nettside !!!!!!!!

!!! Den nye nettsiden finnes på nsr.no !!!

 RSS feed

Vállje sámegiela!

Utskriftsvennlig versjon Frekt å overse Álttá Siida
Sametingsrepresentant John Harald Skum (NSR) mener at Ap løper i fra egne løfter i forhold til Álttá Siida.
Sametingsrepresentant John Harald Skum (NSR) fra Alta er skuffet over at Arbeiderpartiet ikke har fulgt egne lovnader om å få Álttá Siida inn på fast post i Sametingets budsjett. - Et løftebrudd, mener han.

Publisert: 03.12.2008

Arbeiderpartiet har tidligere gått ut i media med lovnader om å få Álttá Siida inn på fast post i Sametingets budsjett. Man skulle bare vedta institusjonsmeldingen først. Nå er denne meldingen vedtatt, men allikevel er Álttá Siida totalt glemt i Sametingets budsjett for 2009. Jeg kan bare konstatere at Ap har glemt sine fagre løfter, sier Skum.

- Direkte frekt!

Men når jeg i Ságat 25.11.08 leser at Ap med Per Edvind Varsi fra Alta, jeg understreker fra Alta, sier at de satser på kulturhus, så blir det direkte frekt! I Ap’s budsjettforslag er jo Álttá Siida utelatt. Dette er mer enn underlig, all den tid Áltttá Siida igjennom flere år har vært inne som fotnote i budsjettet. Hva er det som har gjort at den nå har blitt fjernet?

I siste tildeling fra Tilsskuddsstyret uttrykte Ap at de var veldig fornøyd med det arbeidet Álttá Siida gjør. Hva har skjedd siden den gang? Har det kommet signaler om at Kulturhuset ikke fungerer? Eller er det noe annet som ligger bak, kanskje noe med brudd på menneskerettigheter, spør John Harlad Skum med henvisning til en uttalelse fra Ap som Egil Olli til slutt måtte beklage offentlig.

NSR tar ansvar

Men NSR tar virkelig ansvar for Kulturhusene. Vi hadde i vårt budsjettforslag satt Álttá Siida inn på fast post i budsjettet med 400.000 kroner til neste år. Vi tar hensyn til meldinger fra Siidaen om at der er aktivitet nesten hver eneste kveld. Her kan nevnes språkkurs, duodjiekurs, barnekvelder, duodjikvelder og lørdagskafeer som noen eksempler. Det som begrenser aktiviteten er plassmangel, når det gjelder plassmangel er dette også noe som er nevnt i framtidige budsjettbehov angående utvidelse. Alle disse opplysningene er også sametingsrådet fullstendig klar over, for de har hatt møte med Álttá Siida tidligere i høst.

Jeg vil at sametingsvelgerne i Alta før høstens valg skal være klar over at vi i NSR virkelig tar ansvar for Álttá Siida, i motsetning til enkelte andre.

Kommenter denne artikkelen    Tips en venn  Gå tilbake
NSR i media
Flertallet imot at Sametinget tar over reindriftsforvaltningen
Same eller ikke - hvem bestemmer?
Dyr i drift eller dyrebar?
– Reinspikka rasisme
– Ikke norske flaggets dag

 

Sist kommenterte artikler

20 års kamp for samiske stedsnavn i Skånland kommune
  • SAMER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NSRs historie
  • Bokep Online Fardad
  • På tide å oppdatere?
Samisk hus i Oslo jubilerer
  • Grafikken
  • Jubileumsgrafikk
  • Misbruk av sameflagget

 

Norgga Sámiid Riikkasearvi
Norske Samers Riksforbund

Postboks 173 - 9521 KAUTOKEINO
Tlf.: +47 78 48 69 55 * Fax: +47 78 48 69 88 *
nsr(a)nsr.no
Mobil: +47 988 50 273 - Org.nr: 971 481 463

 

Layout: Heaika N. SKum
Webløsning:
Interkodex A/S