!!!!!!!! Dette er NSRs gamle nettside !!!!!!!!

!!! Den nye nettsiden finnes på nsr.no !!!

 RSS feed

Vállje sámegiela!

Utskriftsvennlig versjon Etabler et samisk kunstmuseum!
Sametingsrepresentant Synnøve Solbakken-Härkönen (NSR) mener det er på tide at et nasjonalt samisk kunstmuseum omsider blir realisert.
Norske Samers Riksforbund (NSR) sametingsgruppe anmoder nå innstendig Sametinget og Regjeringen om i fellesskap å bidra til at planene om å etablere et Samisk kunstmuseum omsider blir realisert. Sametingsrepresentant Synnøve Solbakken-Härkönen (NSR) vil ha byggestart i 2009.

Publisert: 21.04.2008

- Vi mener det snarest må bevilges nødvendige økonomiske midler for en prosjektering av kunstmuseet. Videre er det viktig at kunstmuseet blir prioritert med midler til byggestart over Statsbudsjettet i 2009, uttaler Solbakken-Härkönen i en pressemelding.

På tide!

- Nå har det vært snakket om et slikt nasjonalt samisk kunstmuseum i så mange år, at det er på tide at det omsider blir realisert. I dag oppbevares dyrebar samisk kunst under lite egnede forhold, og vi er bekymret for at noe av dette kan bli ødelagt. Det er også fryktelig trist at all denne vakre kunsten i dag ikke er tilgjengelig for publikum, sier sametingsrepresentant Synnøve Solbakken-Härkönen.

Er ikke tilgjengelig for publikum

Den samiske kunsten er en nasjonalskatt som må ivaretas for etterslekter og tilgjengeliggjøres for offentligheten. Dette kan gjøres kun ved at det etableres en institusjon som kan ivareta kunsten i henhold til kunstfaglige og musealfaglige målsettinger.

Avhengig av statlige myndigheter

De siste 12 årene har det fra samisk hold blitt jobbet aktivt for å etablere et samisk nasjonalt kunstmuseum. Til tross for iherdig innsats både fra kunstnerorganisasjonene og Sametinget, er et slikt museum fremdeles ikke en realitet. En eventuell etablering er avhengig av bevilgninger fra statlige myndigheter.

Kommenter denne artikkelen    Tips en venn  Gå tilbake
NSR i media
Flertallet imot at Sametinget tar over reindriftsforvaltningen
Same eller ikke - hvem bestemmer?
Dyr i drift eller dyrebar?
– Reinspikka rasisme
– Ikke norske flaggets dag

 

Sist kommenterte artikler

20 års kamp for samiske stedsnavn i Skånland kommune
  • SAMER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NSRs historie
  • Bokep Online Fardad
  • På tide å oppdatere?
Samisk hus i Oslo jubilerer
  • Grafikken
  • Jubileumsgrafikk
  • Misbruk av sameflagget

 

Norgga Sámiid Riikkasearvi
Norske Samers Riksforbund

Postboks 173 - 9521 KAUTOKEINO
Tlf.: +47 78 48 69 55 * Fax: +47 78 48 69 88 *
nsr(a)nsr.no
Mobil: +47 988 50 273 - Org.nr: 971 481 463

 

Layout: Heaika N. SKum
Webløsning:
Interkodex A/S