!!!!!!!! Dette er NSRs gamle nettside !!!!!!!!

!!! Den nye nettsiden finnes på nsr.no !!!

 RSS feed

Vállje sámegiela!

Utskriftsvennlig versjon NSR sametingsgruppe med brev til Sapmi AS
Randi A. Skum er fungerende parlamentarisk leder for NSR.
Den siste tiden har debatten rast i media angående bruken av navnet Sapmi AS. I den forbindelse har NSR sametingsgruppe ved fungerende parlamentarisk leder Randi A. Skum nå sendt et brev om saken både til Sapmi AS og til Rica.

Publisert: 23.02.2008

I brevet vises det til den senere tids oppslag i media vedrørende bruken av «Sápmi» som foretaksnavn, samt bruk av nettadressen «sapmi.no».

Uakseptabelt og uheldig

Som kjent har dette vekket sterke reaksjoner fra samisk hold, og spesielt fra Norske Samers Riksforbund (NSR) som både tidligere og nå har fremhevet det uakseptable ved at begrepet «Sápmi» alene brukes i markedsføringen av et reiselivsprodukt slik det er gjort i denne saken. Reaksjonene har bl.a gitt seg utslag i boikott av Rica Karasjok ved en av sametingsrepresentantene, noe som verken Dere eller Sametinget er tjent med, heter det i brevet. 

Randi A. Skum viser til at «Sápmi» betegner samene som nasjon og omfatter det samiske folk i Norge, Sverige, Finland og Russland. I Norge har Sápmi et geografisk nedslagsfelt fra Finnmark i Nord til Hedmark i sør. Det er med utgangspunkt i dette at NSR finner bruken av Sápmi som særdeles uheldig, understreker Skum i brevet. 

Foreslår å endre navnet til Sápmi Park AS

Fra NSR`s side mener vi at denne saken kan løses ved at Rica Karasjok som medeier medvirker til at firmanavn fra Sápmi AS endres til Sápmi Park AS, som forøvrig er det navnet Deres reiselivebedrift bærer til daglig. Vi mener også at Deres nettadresse «sapmi.no» må endres på tilsvarende måte, skriver Skum.

Åpen for møte

I respekt for det samiske folk og at samenes folkevalgte representanter i Norge konsekvent bruker Deres hotell ved komité og plenumssamlinger ber vi om at vår anmodning om endring etterkommes. Vi er åpen for et møte om saken dersom det skulle være behov for det, heter det til slutt i brevet fra NSRs sametingsgruppe.

 

Kommenter denne artikkelen    Tips en venn  Gå tilbake
NSR i media
Flertallet imot at Sametinget tar over reindriftsforvaltningen
Same eller ikke - hvem bestemmer?
Dyr i drift eller dyrebar?
– Reinspikka rasisme
– Ikke norske flaggets dag

 

Sist kommenterte artikler

20 års kamp for samiske stedsnavn i Skånland kommune
  • SAMER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NSRs historie
  • Bokep Online Fardad
  • På tide å oppdatere?
Samisk hus i Oslo jubilerer
  • Grafikken
  • Jubileumsgrafikk
  • Misbruk av sameflagget

 

Norgga Sámiid Riikkasearvi
Norske Samers Riksforbund

Postboks 173 - 9521 KAUTOKEINO
Tlf.: +47 78 48 69 55 * Fax: +47 78 48 69 88 *
nsr(a)nsr.no
Mobil: +47 988 50 273 - Org.nr: 971 481 463

 

Layout: Heaika N. SKum
Webløsning:
Interkodex A/S