!!!!!!!! Dette er NSRs gamle nettside !!!!!!!!

!!! Den nye nettsiden finnes på nsr.no !!!

 RSS feed

Vállje sámegiela!

Utskriftsvennlig versjon Ingen flagging på Harstad skolene
Flaggstangen utenfor Harstad skole stod naken på den samiske nasjonaldagen i år.
I Harstad ble den samiske nasjonaldagen feiret med familiefest på Kulturhuset. Det ble en fin og verdig feiring. Men leder i Harstad og Omegn Sameforening – NSR, Kjell Erland Pedersen, var skuffet over at ingen av skolene i Harstad valgte å heise det samiske flagget.

Publisert: 06.02.2008

Det var Harstad og omegn sameforening, Hinnøy og omegn sameforening og familiegruppa til samiske barn i skole og barnehage som stod for familiefesten i Lillesalen på Kulturhuset i Harstad i dag.

Stort oppmøte

- Jeg er veldig fornøyd med at så mange kunne delta på arrangementet vårt, sier leder i Harstad Sameforening, Kjell Erland Pedersen. Han anslår at det var kommet om lag 110 personer fra Harstad og distriktet rundt. Det var nesten tre ganger så mange som i fjor.

Mikkel Gaup avlyste

Etter planen skulle Mikkel Gaup med band ha konsert etter familiearrangementet, men han måtte dessverre melde forfall. Men sang og underholdning ble det allikevel – representert ved barn fra Boltåsen skole i Skånland og Bjørnebåsen barnehage. Ordfører Helge Eriksen (Høyre) kom med en hilsen på den samiske nasjonaldagen, og Kammerkoret ledet an i Samefolkets sang. Etterpå ble det servert både kaffe og kaker og biđus.

Ingen skoler flagget

- I formiddagstimene i dag, tok jeg meg en tur til en del offentlige bygg for å se om de benyttet anledningen til flagge på den samiske nasjonaldagen, enten med det samiske flagget, det norske eller eventuelt med begge, forteller Kjell Erland Pedersen.

Sykehuset, de videregående skolene, kirka, rådhuset og høgskolen benyttet det samiske flagget. Olavsgården hadde heist det norske.

- Det som var veldig skuffende var at ingen skoler hadde flagget oppe, verken det samiske eller det norske. Dette er en sterk tilbakegang fra tidligere, sier en skuffet leder i Harstad og Omegn Sameforening - NSR.

Kommenter denne artikkelen    Tips en venn  Gå tilbake
NSR i media
Flertallet imot at Sametinget tar over reindriftsforvaltningen
Same eller ikke - hvem bestemmer?
Dyr i drift eller dyrebar?
– Reinspikka rasisme
– Ikke norske flaggets dag

 

Sist kommenterte artikler

20 års kamp for samiske stedsnavn i Skånland kommune
  • SAMER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NSRs historie
  • Bokep Online Fardad
  • På tide å oppdatere?
Samisk hus i Oslo jubilerer
  • Grafikken
  • Jubileumsgrafikk
  • Misbruk av sameflagget

 

Norgga Sámiid Riikkasearvi
Norske Samers Riksforbund

Postboks 173 - 9521 KAUTOKEINO
Tlf.: +47 78 48 69 55 * Fax: +47 78 48 69 88 *
nsr(a)nsr.no
Mobil: +47 988 50 273 - Org.nr: 971 481 463

 

Layout: Heaika N. SKum
Webløsning:
Interkodex A/S