!!!!!!!! Dette er NSRs gamle nettside !!!!!!!!

!!! Den nye nettsiden finnes på nsr.no !!!

 RSS feed

Vállje sámegiela!

Utskriftsvennlig versjon Håper Aili Keskitalo fortsetter som president
Marit Meløy Utsi, Leder av Kautokeino sameforening. Foto: NSR.
Vi forventer at Norske Samers Riksforbund (NSR) undersøker mulighetene for å fortsette å lede Sametinget, uttaler leder av Kautokeino sameforening Marit Meløy Utsi.

Publisert: 15.09.2007

- Jeg har i går snakket med styremedlemmene i Kautokeino sameforening som alle gir sin støtte til sametingspresidenten. Vi er fornøyd med at Aili Keskitalo satte hensynet til Sametingets og NSRs integritet og omdømme høyest når hun nå valgte å oppløse samarbeidet med Johan Mikkel Sara, sier Meløy Utsi.

- Aili Keskitalo er en dyktig leder, fortsetter Meløy Utsi. Jeg har fått følge henne da hun
var leder av Kautokeino sameforening, Norske Samers Riksforbund og nå som øverste leder av Sametinget på norsk side og jeg mener at hun både evner å få prosesser gjennomført samtidig som hun tar vare på mennesker, avslutter sier Meløy Utsi.

Støtte fra lokallag
Lokallag i Sør-Troms og Nordre Nordland uttrykker støtte og ros til sametingspresident Aili Keskitalo, NSRs lederskap og NSRs sametingsgruppe for at de har vist handlekraft og integritet ovenfor Sametinget og samefolket. Vi har ved en rekke anledninger erfart at det politiske samarbeidet på Sametinget med listen ”Samer bosatt i Sør-Norge” har vært problemfylt og utfordrende; både med tanke på politikkutvikling og interne arbeidsprosesser. Vi som NSR lokallag har hele tiden vært informert om prosessen fram mot bruddet, og kan derfor gi vår fulle støtte til at dette var den rette beslutningen gjort av NSRs sametingsgruppe, heter det i en felles uttalelse fra Stuornjárgga Sámenuorak, Hinnøy og omegn sameforening, Harstad sameforening og Bjerkvik og omegn sameforening.

Urimelige krav kan ikke aksepteres
- Jeg ble rystet da jeg fikk høre at Johan Mikkel Sara begynte å stille krav om å forhandle fra sak til sak sier leder i Porsanger sameforening Sigvald Persen. - Det er jo både urimelig og udemokratisk sier Sigvald Persen. - Jeg støtter Aili Keskitalo og mener at NSR ikke kan la seg diktere av en enkeltmannsliste. Ja, repliserer Bjørn Inge Nylund som er leder i Bjerkvik og omegn sameforening, jeg ser at man prøver å legge all skyld på NSR i denne sammenehengen, og jeg personlig synes nok at det er frekt.

- Det er både klok og riktig beslutning å avsette Johan Mikkel Sara sier leder av Tromsø sameforening NSR Anita Lervoll. - Vi stemte på Aili Keskitalo og NSR, og da ville det vært et svik om NSR satte inn en president fra en enkeltmannsliste. Gruppeleder Lene Hansen og sametingspresidenten gjorde en god jobb på pressekonferansen, og vi er stolte over at de gjorde det riktige i denne saken, sier Lervoll.

Lederen i Salten sameforening NSR, Eivind Langås sier at han støtter Aili Keskitalo og at han mener at det var riktig å gjøre noe nå. Ingen kan kreve tillit, det må man jobbe for å fortjene, sier Langås og håper på at gode forhandlinger kan føre fram til at Aili Keskitalo kan få forstette som sametingspresident.

Mange ledd i organisasjonen involvert
- Jeg har ikke en oppfatning av at NSR er splittet i denne saken sier NSRs leder Silje Karine Muotka. Ledelsen i NSR har hatt kontakt med samtlige lokallagsledere før pressekonferansen i Karasjok. Landsstyret har vært orientert om de alvorlige samarbeidsproblemene fra mai av, og har blitt konsultert og spurt til råds før NSRs sametingsgruppe fattet endelig avgjørelse om å bryte samarbeidet med Johan Mikkel Sara.

- Dette er en vanskelig situasjon, og vi skal vurdere nøye hvordan vi skal jobbe fremover sier lederen for Norske Samers Riksforbund (NSR), Silje Karine Muotka.

NSR avslutter sitt samarbeid med Johan Mikkel Sara

Denne artikkelen på samisk

Kommenter denne artikkelen    Tips en venn  Gå tilbake
NSR i media
Flertallet imot at Sametinget tar over reindriftsforvaltningen
Same eller ikke - hvem bestemmer?
Dyr i drift eller dyrebar?
– Reinspikka rasisme
– Ikke norske flaggets dag

 

Sist kommenterte artikler

20 års kamp for samiske stedsnavn i Skånland kommune
  • SAMER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NSRs historie
  • Bokep Online Fardad
  • På tide å oppdatere?
Samisk hus i Oslo jubilerer
  • Grafikken
  • Jubileumsgrafikk
  • Misbruk av sameflagget

 

Norgga Sámiid Riikkasearvi
Norske Samers Riksforbund

Postboks 173 - 9521 KAUTOKEINO
Tlf.: +47 78 48 69 55 * Fax: +47 78 48 69 88 *
nsr(a)nsr.no
Mobil: +47 988 50 273 - Org.nr: 971 481 463

 

Layout: Heaika N. SKum
Webløsning:
Interkodex A/S