!!!!!!!! Dette er NSRs gamle nettside !!!!!!!!

!!! Den nye nettsiden finnes på nsr.no !!!

 RSS feed

Vállje sámegiela!

Utskriftsvennlig versjon Samefolkets parti og NSR i kommunestyrevalget
Trond Are Anti i kommunestyrevalgkamp i Tana. Foto: NSR.
For første gang stiller Tana samefolkets parti og NSR felles liste til Tana kommunestyrevalg. Listas offisielle navn er "Deanu sámeálbmot bellodat, Deanu NSR ja sorjjasmeahttun jienasteaddjit".

Publisert: 04.09.2007

Listetopp og ordførerkandidat er Trond Are Anti, 33 år, rektor ved Deanu sámeskuvla / Tana sameskole. Trond Are er ny i kommunepolitikken, men har lang fartstid som aktiv i den lokale sameforeningen og lokallaget til Samefolkets parti i Tana. Nå har han tatt på seg å fronte nevnte parti i valgkampen. Trond Are er også politisk nestleder i landsstyret i NSR.

- Vi ser det som svært viktig å vektlegge Tana kommune som flerkulturell kommune, og samtidig er det slik at Tana kommune er en av de kommunene i Norge som har fått et særkilt ansvar for å fremme samisk språk, kultur og samfunnsliv, og arbeide for gode samiske kår, uttaler Trond Are Anti til avisa Assu.

Felleslista mener Tana er kommet kortere enn øvrige samiske kommuner når det gjelder prioritering av samisk språk og kultur. Det kommer blant annet til uttrykk ved at Tana kommune ikke kan gjøre rede for hva de årlige bevilgningene på 5 millioner kroner til språktiltak brukes til. Kommunen kan gjøre rede for vel halvparten av summen som bevilges fra Sametinget. Vi vet at samisk språk er i en utsatt situasjon, og språkforskere hevder at samisk språk kommer til å dø ut i løpet av en 100-årsperiode. Det minste vi da kan kreve er at tildelte språkmidler brukes til å styrke samisk språk og kultur.

I Tanas mange små bygder har lokalbefolkningen ingen rettigheter i forhold til å utnytte og forvalte sine nærområder og naturressurser. Vi mener at lokalbefolkningen selv skal ha anledning til å forvalte sine nærområder og utmarka, som de har brukt i uminnelige tider. Lokalbefolkningen skal også kunne forvalte dispensasjonssøknader for barmarkskjøring i egne nærområder.

For at Tana kommune skal ha en lysende framtid foran seg, må vi vise interesse for barn og unges oppvekstvilkår. Vi ønsker også å prioritere stimuleringstiltak for å få ungdom til å flytte hjem igjen etter endt utdanning. De unge er kommunens framtid.

(Kilde: Avisa Áššu)

Kontaktinformasjon:
Trond Are Anti, mobil 40045518

Dát artihkkal sámegillii

Kommenter denne artikkelen    Tips en venn  Gå tilbake
NSR i media
Flertallet imot at Sametinget tar over reindriftsforvaltningen
Same eller ikke - hvem bestemmer?
Dyr i drift eller dyrebar?
– Reinspikka rasisme
– Ikke norske flaggets dag

 

Sist kommenterte artikler

20 års kamp for samiske stedsnavn i Skånland kommune
  • SAMER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NSRs historie
  • Bokep Online Fardad
  • På tide å oppdatere?
Samisk hus i Oslo jubilerer
  • Grafikken
  • Jubileumsgrafikk
  • Misbruk av sameflagget

 

Norgga Sámiid Riikkasearvi
Norske Samers Riksforbund

Postboks 173 - 9521 KAUTOKEINO
Tlf.: +47 78 48 69 55 * Fax: +47 78 48 69 88 *
nsr(a)nsr.no
Mobil: +47 988 50 273 - Org.nr: 971 481 463

 

Layout: Heaika N. SKum
Webløsning:
Interkodex A/S