!!!!!!!! Dette er NSRs gamle nettside !!!!!!!!

!!! Den nye nettsiden finnes på nsr.no !!!

 RSS feed

Vállje sámegiela!

Utskriftsvennlig versjon Ungdom viser misnøye mot Sharon
I dag gjester Israels statsminister Ariel Sharon Norge. I den forbindelse har NSRs ungdomsutvalg sendt ut en pressemelding hvor de uttrykker en sterk misnøye og motstand mot dette besøket. Ungdomsutvalgets leder, Liisa-Ravna Finbog (bildet), ønsker på denne måten å vise sin støtte til det palestinske folkets rettighetskamp.

Publisert: 16.07.2003

- Norske Samers Riksforbunds Ungdomsutvalg registrerer at Israels statsminister, Ariel Sharon gjester Norge og Molde by denne uken, invitert av den Norske regjering. Vi vil på det sterkeste tilkjennegi vår misnøye og motstand mot dette besøket. Som samer og Norges urfolk føler vi oss forpliktet til å påpeke ovenfor den norske regjering og statsminister Kjell Magne Bondevik spesielt, at med dette anser vi Norge for å støtte Ariel Sharons okkupasjons- og apartheidpolitikk ført mot det palestinske folk, heter det i pressemeldingen.

Undergraver rettighetskamp
- Norge som et fritt og demokratisk land plikter å arbeide for at verdens undertrykte og forfulgte folk oppnår sin frihet og sitt menneskeverd. Ved å ønske Ariel Sharon velkommen til landet, undergraver de ikke bare det palestinske folks rettighetskamp, men også alle andre folkegrupper som jobber for sitt folks frihet, uttaler ungdomsutvalget.

Spytter menneskerettighetene i trynet
Videre skriver NSRs ungdomsutvalg at de mener at det er på sin plass å understreke at vår regjering handler uten vår støtte. Som representanter for ett folk, ikke ukjent med undertrykking og koloniseringspolitikk vil vi gi vår støtte til det palestinske folk. Norge har i lang tid markedsført seg selv som en forkjemper for FN´s menneskerettigheter. Ved å invitere en folkemorder som Sharon til Norge spytter de menneskerettighetene rett i trynet.

Tar avstand fra koloniseringspolitikken
- Vi tar avstand fra koloniseringspolitikken, frontet av Ariel Sharon og hans regjering i Israel. Dette er folkemord av uskyldige palestinere. Vi forventer at også den Norske regjering tar avstand fra denne form for politikk, og at dette i klartekst blir understreket ovenfor Israels statsminister. Vi forventer videre at den Norske regjering gjør det som kreves for at det Palestinske folk oppnår sin frihet, og et verdig liv, heter det videre i pressemeldingen.

Avslutningsvis påpeker ungdomsutvalget at de, samisk ungdom, tar avstand fra enhver form for vold, uansett hvem denne volden begås av.Kommenter denne artikkelen    Tips en venn  Gå tilbake
NSR i media
Flertallet imot at Sametinget tar over reindriftsforvaltningen
Same eller ikke - hvem bestemmer?
Dyr i drift eller dyrebar?
– Reinspikka rasisme
– Ikke norske flaggets dag

 

Sist kommenterte artikler

20 års kamp for samiske stedsnavn i Skånland kommune
  • SAMER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NSRs historie
  • Bokep Online Fardad
  • På tide å oppdatere?
Samisk hus i Oslo jubilerer
  • Grafikken
  • Jubileumsgrafikk
  • Misbruk av sameflagget

 

Norgga Sámiid Riikkasearvi
Norske Samers Riksforbund

Postboks 173 - 9521 KAUTOKEINO
Tlf.: +47 78 48 69 55 * Fax: +47 78 48 69 88 *
nsr(a)nsr.no
Mobil: +47 988 50 273 - Org.nr: 971 481 463

 

Layout: Heaika N. SKum
Webløsning:
Interkodex A/S