!!!!!!!! Dette er NSRs gamle nettside !!!!!!!!

!!! Den nye nettsiden finnes på nsr.no !!!

 RSS feed

Vállje sámegiela!

Utskriftsvennlig versjon Endringer på Sametinget i forbindelse med presidentens permisjon
Norske Samers Riksforbund (NSR) vil gratulere sametingspresident Aili Keskitalo og familien med de lykkelige omstendighetene. – Det er en historisk hendelse at sametingspresidenten venter barn, sier leder av NSR Silje Karine Muotka i en kommentar

Publisert: 14.08.2007

Politiske systemer tilpasses kvinner
– Når kvinner har politiske verv vil de politiske og institusjonelle systemene måtte forholde seg til at graviditeter er en del av kvinnelivet. Muotka mener at praktisk tilpasning og tilrettelegging er nødvendig i forhold til dette og tror at denne saken på sikt vil bidra til at enda flere kvinner vil vurdere politikken som arena.

Sametingspresident Aili Keskitalo har orientert det utvidede lederskapet i NSR om at hun fra jul planlegger en fire måneder lang svangerskapspermisjon i anledning den forestående fødselen. Sametingets grunnregler er klar på at det skal velges ny president i tilfelle ”lengre fravær” i Sametingets plenum.

Lederskapet innstilt på å foreslå Jonassen
Gruppeleder Lene Hansen sier at et utvidet lederskap i NSR hvor NSRs rådsmedlemmer, gruppeledelse og organisasjonens ledelse har behandlet saken. Lederskapet er innstilt på å foreslå at rådsmedlem Jarle Jonassen (57) blir valgt som sametingspresident i permisjonstiden. Valget vil ventelig finne sted på Sametingets plenum i november. Jonassen er reineier fra Røros og har vært sametingsrepresentant siden 1989. Lene Hansen forteller videre at det er lederskapets anbefaling at sametingsrepresentant Ann-Mari Thomassen tiltrer sametingsrådet i Keskitalos permisjonstid. Thomassen har fungert i sametingsrådet i forbindelse med at rådsmedlem Randi A. Skum har hatt svangerskapspermisjon foregående år. Hansen sier at NSRs lederskap mener dette vil være en stabil og god løsning i permisjonstiden. – Det politiske arbeidet vil fortsette som vanlig i permisjonstiden, sier Hansen.

Bred politisk erfaring
Jarle Jonassens brede politiske erfaring omfatter tillitsverv fra de fleste nivå i NSR. – Vi er stolte over å kunne foreslå Jonassen som sametingspresident i denne perioden, sier NSRs leder Silje Karine Muotka. – Det er også historisk at det blir en sørsamisk sametingspresident i permisjonstiden, sier Muotka videre. – Vi har full tillit til Jarle Jonassen som en meget solid og erfaren NSR-politiker og er svært fornøyd med at han har sagt seg villig til å stille seg til rådighet i denne sammenhengen.

Jarle Jonassen sier i en kommentar at han er ydmyk ovenfor oppgaven som sametingspresident og glad for tilliten NSRs lederskap har utvist. – Jeg vil i en slik rolle gjøre mitt ytterste for å ivareta de løpende oppgavene i rollen som sametingspresident i samarbeid med Sametinget ved både sametingsrådet, de ansatte og representantene for øvrig, sier Jonassen.

Kontaktpersoner:
Gruppeleder Lene Hansen, telefon: 97 77 34 90
NSR-leder Silje Karine Muotka, telefon: 98 48 75 76
Rådsmedlem Jarle Jonassen, telefon: 97 58 16 37
Sametingsrepresentant Ann-Mari Thomassen, telefon: 95 16 89 41
Sametingspresident Aili Keskitalo, telefon: 97 12 93 05

Les om Jarle Jonassen
Les om Ann-Mari Thomassen

Denne artikkelen på samisk

Kommenter denne artikkelen    Tips en venn  Gå tilbake
NSR i media
Flertallet imot at Sametinget tar over reindriftsforvaltningen
Same eller ikke - hvem bestemmer?
Dyr i drift eller dyrebar?
– Reinspikka rasisme
– Ikke norske flaggets dag

 

Sist kommenterte artikler

20 års kamp for samiske stedsnavn i Skånland kommune
  • SAMER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NSRs historie
  • Bokep Online Fardad
  • På tide å oppdatere?
Samisk hus i Oslo jubilerer
  • Grafikken
  • Jubileumsgrafikk
  • Misbruk av sameflagget

 

Norgga Sámiid Riikkasearvi
Norske Samers Riksforbund

Postboks 173 - 9521 KAUTOKEINO
Tlf.: +47 78 48 69 55 * Fax: +47 78 48 69 88 *
nsr(a)nsr.no
Mobil: +47 988 50 273 - Org.nr: 971 481 463

 

Layout: Heaika N. SKum
Webløsning:
Interkodex A/S