!!!!!!!! Dette er NSRs gamle nettside !!!!!!!!

!!! Den nye nettsiden finnes på nsr.no !!!

 RSS feed

Vállje sámegiela!

Utskriftsvennlig versjon NSR trenger ny sekretariatsleder
Norske Samers Riksforbund er en av tre samiske hovedorganisasjoner på norsk side. Sektretariatet i Kautokeino er bemannet med en sekretariatsleder og to ansatte som hører inn under Samisk studieutvalg-SOL. NSR har for tiden ikke politisk sekretær i sekretariatet i Karasjok. Nå søker NSR etter ny sekretariatsleder.

Publisert: 16.06.2007

NSR TRENGER NY SEKRETARIATSLEDER

- Sekretariatsleder Marit Meløy Utsi har sagt opp sin stilling for å gå over i en ny stilling, forteller NSRs leder Silje Karine Muotka. – Jeg har orientert NSRs landsstyret om dette, og saken skal behandles i både NSRs lederskap og arbeidsutvalget i nær fremtid.

- Sekretariatslederen har etter min mening en av de viktigste rollene i NSR, forteller Muotka. – Det er sekretariatslederen som er ansvarlig for den daglige driften av organisasjonen. Det er utarbeidet en egen instruks for stillingen, som jobber tett opp mot NSRs lokallag, landsstyret og NSRs sametingspolitikere.

- Nå skal vi ta oss tid for å reflektere over hvilken type kompetanse vi trenger i rollen som sekretariatsleder sier Muotka. Det er god tradisjon i NSR for å lete i "egne rekker" etter kandidater til slike stillinger. Silje Karine Muotka utelukker ikke at arbeidsutvalget kan beslutte å lyse ut stillingen, men dette er ikke klart enda. – Jeg ser frem til denne ansettelsesprosessen nettopp fordi vi har svært mange dyktige NSRere som vil kunne være en ressurs i denne sammenhengen.

- Vi vil nå jobbe for å finne den aller beste kandidaten til denne stillingen og forhåpentlig er dette klart før jul, sier Muotka. – Ledelsen vil fokusere helt og holdent på å finne den nye sekretariatslederen, sier Muotka som en kommentar til spekulasjonene i enkelte medier om flytting av sekretariatet. – Kontorsted er et utelukkende praktisk anliggende som vi må vurdere først etter at vi har funnet vår nye sekretariatsleder sier Muotka som ikke utelukker at eventuell ny sekretariatsleder vil få anledning til å påvirke dette spørsmålet.

- Dette er som sagt en spennende og utfordrende stilling som jobber svært nært sammen med de mest profilerte NSR-politikerene og i forhold til de fleste av NSRs viktigste spørsmål avslutter NSR-leder Silje Karine Muotka.

Denne artikkelen på samisk

Kommenter denne artikkelen    Tips en venn  Gå tilbake
NSR i media
Flertallet imot at Sametinget tar over reindriftsforvaltningen
Same eller ikke - hvem bestemmer?
Dyr i drift eller dyrebar?
– Reinspikka rasisme
– Ikke norske flaggets dag

 

Sist kommenterte artikler

20 års kamp for samiske stedsnavn i Skånland kommune
  • SAMER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NSRs historie
  • Bokep Online Fardad
  • På tide å oppdatere?
Samisk hus i Oslo jubilerer
  • Grafikken
  • Jubileumsgrafikk
  • Misbruk av sameflagget

 

Norgga Sámiid Riikkasearvi
Norske Samers Riksforbund

Postboks 173 - 9521 KAUTOKEINO
Tlf.: +47 78 48 69 55 * Fax: +47 78 48 69 88 *
nsr(a)nsr.no
Mobil: +47 988 50 273 - Org.nr: 971 481 463

 

Layout: Heaika N. SKum
Webløsning:
Interkodex A/S