!!!!!!!! Dette er NSRs gamle nettside !!!!!!!!

!!! Den nye nettsiden finnes på nsr.no !!!

 RSS feed

Vállje sámegiela!

Utskriftsvennlig versjon Sametinget fikk gjennomslag i fiskeripolitikken
Ann-Mari Thomasen, medlem av sametingsrådet og Geir Tommy Pedersen, sametingspresidentens politiske rådgiver (i bakgrunnen). Foto: NSR.
Sametinget arbeider intenst med fiskerispørsmål og en rekke møter er gjennomført, forteller medlem av sametingsrådet Ann-Mari Thomassen (NSR). Les pressemelding fra Sametinget her.

Publisert: 13.06.2007

Sametingsrådet er tilfreds med at Stortingets næringskomite har lyttet til de advarsler og råd som har kommet fra Sametinget, befolkningen og fiskerinæringen langs kysten. Rådsmedlem Ann-Mari Thomasssen sier eierskapsbegrensninger for kystflåten vil kunne forhindre konsentrasjon av kvoterettigheter på få og mektige aktører i næringen.

- Sametingsrådet har vært opptatt av å sikre kystfiskeflåtens framtid gjennom hensiktsmessige og forutsigbare rammebetingelser. Jeg konstaterer at vi har fått gjennomslag for viktige deler av Sametingets fiskeripolitikk, sier rådsmedlem Ann-Mari Thomassen.

Sametingsrådet har tidligere kritisert regjeringens forslag til omstrukturmelding av fiskeflåten for ikke å ta hensyn til kystfiskeflåtens behov. Regjeringens forslag om fritt omsettelige kvoter for de minste båtene ville medført en rask og omfattende reduksjon i flåten. Med begrensninger i omsetting av kvoter for kystfiskeflåten, samt mulighet for overføring av fiskekvoter fra havflåten til kystflåten, er det nå bedre lagt til rette for et aktivt fjord- og kystfiske i samiske områder i framtiden.

Sametingsrådet mener likevel at fiskerimyndighetene aktivt må endre på fordelingene av kvoterettighetene mellom hav og kystflåten, og slik styrke kystflåtens driftsgrunnlag og prioritere leveranser av ferskt høykvalitetsråstoff, som vil styrke sysselsetting og verdiskapningen langs kysten.

- Jeg er imidlertid svært skuffet over at verken regjeringen eller Stortinget benyttet anledningen til å vurdere fiskeripolitikken i forhold til landets folkerettslige forpliktelser overfor samene, men skyver spørsmålet over til Kystfiskeutvalget, sier Thomassen.

(Kilde: Pressemelding fra Sametinget)

Kontaktperson:
Ann-Mari Thomassen, medlem av Sametingsrådet, tlf. 95168941

Denne artikkelen på samisk

Kommenter denne artikkelen    Tips en venn  Gå tilbake
NSR i media
Flertallet imot at Sametinget tar over reindriftsforvaltningen
Same eller ikke - hvem bestemmer?
Dyr i drift eller dyrebar?
– Reinspikka rasisme
– Ikke norske flaggets dag

 

Sist kommenterte artikler

20 års kamp for samiske stedsnavn i Skånland kommune
  • SAMER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NSRs historie
  • Bokep Online Fardad
  • På tide å oppdatere?
Samisk hus i Oslo jubilerer
  • Grafikken
  • Jubileumsgrafikk
  • Misbruk av sameflagget

 

Norgga Sámiid Riikkasearvi
Norske Samers Riksforbund

Postboks 173 - 9521 KAUTOKEINO
Tlf.: +47 78 48 69 55 * Fax: +47 78 48 69 88 *
nsr(a)nsr.no
Mobil: +47 988 50 273 - Org.nr: 971 481 463

 

Layout: Heaika N. SKum
Webløsning:
Interkodex A/S