!!!!!!!! Dette er NSRs gamle nettside !!!!!!!!

!!! Den nye nettsiden finnes på nsr.no !!!

 RSS feed

Vállje sámegiela!

Utskriftsvennlig versjon Davvi Nuorra på vei til Kola

Davvi Nuorra har sett seg lei på den manglende kontakten mellom samiske ungdommer i Russland og de tre andre landene. Derfor er samiske ungdommer fra norsk og svensk side på tur til Murmansk og Lujávri på deres årlige sommerfestival 13.-15. juni for å bli bedre kjent med ungdommer på russisk side av Sápmi. Det forteller leder i Davvi Nuorra, Christina Henriksen.Publisert: 11.06.2003

 

 

Torsdag 12. juni reiser hele 30 samiske ungdommer fra norsk side til Lujávri i Russland for å møte samiske ungdommer og delta på Sommerfestivalen. - På grunn av statsgrenser og strenge regler, er samisk ungdom på russisk side på mange måter avskåret fra det øvrige Sápmi, og det ønsker Davvi Nuorra å gjøre noe med. Davvi Nuorra arrangerer derfor denne turen for medlemmene sine, som et tiltak for å styrke samarbeidet med de samiske ungdommene på russisk side, forteller Christina Henriksen i en pressemelding.

 

Fredag formiddag skal ungdommen tilbringe i Murmansk, hvor de skal møte samiske ungdommer fra organisasjonene Sam’ Nurash og Tass’t for å se hvordan tilværelsen deres er som samer i en russisk storby. Deretter reiser de alle sammen videre til  Lujávri, som regnes som det samiske sentrum på russiske side. Sommerfestivalen i Lujávri er en gammel tradisjon som kola-samene holder i hevd, og i år skal også samiske ungdommer fra norsk side delta. Davvi Nuorra har også med seg de unge joiketalentene Lawra Somby og Sara Marielle Gaup, som skal opptre under kulturbegivenheten.

 

Davvi Nuorra er den største samiske ungdomsorganisasjonen på norsk side av Sápmi, og har over 200 medlemmer mellom 13 og 32 år fra sør til nord. Davvi Nuorra samarbeider med samiske ungdomsorganisasjoner i Sverige, Finland og Russland, som et ledd i arbeidet med å styrke kontakten og samholdet mellom samisk ungdom i alle frie land.

Kommenter denne artikkelen    Tips en venn  Gå tilbake
NSR i media
Flertallet imot at Sametinget tar over reindriftsforvaltningen
Same eller ikke - hvem bestemmer?
Dyr i drift eller dyrebar?
– Reinspikka rasisme
– Ikke norske flaggets dag

 

Sist kommenterte artikler

20 års kamp for samiske stedsnavn i Skånland kommune
  • SAMER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NSRs historie
  • Bokep Online Fardad
  • På tide å oppdatere?
Samisk hus i Oslo jubilerer
  • Grafikken
  • Jubileumsgrafikk
  • Misbruk av sameflagget

 

Norgga Sámiid Riikkasearvi
Norske Samers Riksforbund

Postboks 173 - 9521 KAUTOKEINO
Tlf.: +47 78 48 69 55 * Fax: +47 78 48 69 88 *
nsr(a)nsr.no
Mobil: +47 988 50 273 - Org.nr: 971 481 463

 

Layout: Heaika N. SKum
Webløsning:
Interkodex A/S