!!!!!!!! Dette er NSRs gamle nettside !!!!!!!!

!!! Den nye nettsiden finnes på nsr.no !!!

 RSS feed

Vállje sámegiela!

Utskriftsvennlig versjon Medlemstallet øker i Alta
Foreningas leder Brita Julianne Skum
Leder i Alta sameforening Brita Julianne Skum er glad for at foreningas medlemstall øker. – Det er nå stor interesse i Alta for samiske saker, sier Skum. NSRs lokallag har lenge arbeidet med å fremme det samiske i Alta.

Publisert: 02.03.2007

Álttá Sámiid Searvis/ Alta sameforenings medlemstall økte med 33 % i 2006, og foreninga har nå over 100 medlemmer. – Vi har hatt mye aktivitet, og gjennom det klart å løfte interessen for sameforeningas virke i Alta samfunnet, sier leder i Alta sameforening Brita Julianne Skum.

 

Samisk hus har gitt muligheter

 

Alta sameforening arbeidet i mange år for å få et samisk hus i Alta. I fjor fikk samene i Alta endelig sitt eget hus. Brita Julianne Skum sier at det er ikke tvil om både Samisk barnehage og Álttá Siida har hatt stor medvirkning til medlemsøkninga i sameforeninga. – Huset har gitt muligheter for sameforeninga til å øke aktiviteten, sier Skum.

 

Brita Julianne Skum forteller at foreninga arrangerer månedlige kafeer. – Med kafetilbudet ønsker vi å tilby samene i Alta et samlingspunkt og sosialt samvær med andre samer, sier hun.

 

Arrangerer mange kurs

 

Alta sameforening arrangerte også veldig mange kurs i fjor, og foreninga har hatt flest duodji- og språkkurs. – Vi ser at interessen for kurs i samisk språk er stor i Alta. Vi har deltagere i alle aldre, og ser at mange som har mistet det samiske språket til fornorskninga nå ønsker å ta det tilbake, forteller Brita Julianne Skum. Hun forteller at også kommuneansatte i Alta er interesserte i å lære samisk.

 

Hovedfokus på språk og kultur

 

Skum sier at Alta sameforenings hovedfokus er revitalisering av samisk språk og kultur. Skum mener at kulturarbeid er selve ryggraden i foreningas virke, og hun tror at dette vil være svært viktig for at sameforeninga skal eksistere i framtida også. – Jeg er redd for at sameforeninga skal forsvinne om vi ikke har kulturarbeid også i foreninga. Vi kan ikke overlate alt til språk- og kultursentrene heller, advarer lederen i Alta sameforening.

 

Foreninga har mange planer framover. Blant annet ønsker de nå å sette fokus på sjøsamiske duodjitradisjoner. – Vi vil arbeide for å få med ressurspersoner i Alta-området som kjenner til disse tradisjonene, og legge krefter i å revitalisere og utvikle sjøsamisk duodji, sier Skum.  

 

Oppfordrer flere til å bli medlem!

 

Også på nyåret har folk tatt kontakt med Skum, og meldt seg inn i foreninga. – Folk ønsker å støtte opp om sameforeninga og være med på å fremme det samiske. Dette er en reaksjon på den rasismedebatten som har rast i Alta, tror Brita Julianne Skum.

 

Brita Julianne Skum oppfordrer samer i Alta-området og melde seg inn i Alta sameforening. – Foreninga arbeider både med samisk kultur og med samepolitiske saker. Ved å være medlem så har man muligheten til å påvirke i samepolitikken og foreningas kulturaktiviteter, avslutter Skum.

 


Kontaktinformasjon:

Brita Julianne Skum, mobil 970 91 011

E-post: alta@nsr.no

 

Kontonummer:4901 13 60954

 

150,-   voksne

75,-     barn/ studenter/ honnør

Merk innbetalinga med navn og fødselsår

Kommenter denne artikkelen    Tips en venn  Gå tilbake
NSR i media
Flertallet imot at Sametinget tar over reindriftsforvaltningen
Same eller ikke - hvem bestemmer?
Dyr i drift eller dyrebar?
– Reinspikka rasisme
– Ikke norske flaggets dag

 

Sist kommenterte artikler

20 års kamp for samiske stedsnavn i Skånland kommune
  • SAMER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NSRs historie
  • Bokep Online Fardad
  • På tide å oppdatere?
Samisk hus i Oslo jubilerer
  • Grafikken
  • Jubileumsgrafikk
  • Misbruk av sameflagget

 

Norgga Sámiid Riikkasearvi
Norske Samers Riksforbund

Postboks 173 - 9521 KAUTOKEINO
Tlf.: +47 78 48 69 55 * Fax: +47 78 48 69 88 *
nsr(a)nsr.no
Mobil: +47 988 50 273 - Org.nr: 971 481 463

 

Layout: Heaika N. SKum
Webløsning:
Interkodex A/S