!!!!!!!! Dette er NSRs gamle nettside !!!!!!!!

!!! Den nye nettsiden finnes på nsr.no !!!

 RSS feed

Vállje sámegiela!

Utskriftsvennlig versjon Lene Hansen inn i OL-komiteen
Formannskapet i Tromsø kommune vedtok i dag å foreslå Lene Hansen, som også er landsstyremedlem i NSR, til styringsgruppen for OL i Tromsø 2014. Sametingspresident Sven-Roald Nystø foreslåes til rådet. Dette er Romssa Sámiid Searvi - NSR fornøyd med.

Publisert: 28.05.2003

I et styrevedtak i Tromsø sameforening heter det at de er glad for at ordføreren i Tromsø har utnevnt Lene Hansen (32) fra Olmmáivagge/ Manndalen som medlem av styringsgruppa for Tromsø-OL. Hun var også RSS-NSR sin kandidat til vervet.

RSS peker på at Lene Hansen er fra en av Tromsø’s "omlandskommuner" og kan være med å binde distrikt og by sammen. Hun er ordførerkandidat for SV i Gáivuotna/Kåfjord. Samarbeidet mellom Tromsø som landsdelssenter og resten av Nord-Norge vil være et av styrkene ved søknaden i den interne prosessen som skal avgjøre Norges kandidat.

RSS sier videre i sitt vedtak at Lene Hansen nyter stor tillit i de samiske kretser, lang ut over sin hjemkommune Gáivuotna/Kåfjord. Hun er vara til Sametinget og har/har hatt mange verv lokalt og i NSR sentralt. Samtidig har hun oppnådd tillit i det norske samfunnet gjennom å være en god ambassadør for Riddu Riddu og sin hjemkommune. Avisa Nordlys utnevnte blant annet henne til en av 10 fremtidens stemmer i Nord-Norge.

RSS/Tromsø sameforening er glad for at Herman Kristoffersen har funnet en engasjert kvinne som medlem. Det er det stort behov for i OL, som er et svært mannsdominert miljø.

RSS er svært tilfreds med at Sametingets president selv går inn i den rådgivende gruppen. Vi ønsker dem og Tromsø kommune lykke til med OL-søknaden!

Kommenter denne artikkelen    Tips en venn  Gå tilbake
NSR i media
Flertallet imot at Sametinget tar over reindriftsforvaltningen
Same eller ikke - hvem bestemmer?
Dyr i drift eller dyrebar?
– Reinspikka rasisme
– Ikke norske flaggets dag

 

Sist kommenterte artikler

20 års kamp for samiske stedsnavn i Skånland kommune
  • SAMER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NSRs historie
  • Bokep Online Fardad
  • På tide å oppdatere?
Samisk hus i Oslo jubilerer
  • Grafikken
  • Jubileumsgrafikk
  • Misbruk av sameflagget

 

Norgga Sámiid Riikkasearvi
Norske Samers Riksforbund

Postboks 173 - 9521 KAUTOKEINO
Tlf.: +47 78 48 69 55 * Fax: +47 78 48 69 88 *
nsr(a)nsr.no
Mobil: +47 988 50 273 - Org.nr: 971 481 463

 

Layout: Heaika N. SKum
Webløsning:
Interkodex A/S