!!!!!!!! Dette er NSRs gamle nettside !!!!!!!!

!!! Den nye nettsiden finnes på nsr.no !!!

 RSS feed

Vállje sámegiela!

Utskriftsvennlig versjon NSR-leders hilsningstale til NRLs landsmøte
NSRs leder, Silje K. Muotka, deltok som gjest på landsmøtet til Norske Reindriftsamers Landsforbund i Alta 16.-17.juni 2006. I sin hilsningstale uttrykte hun et ønske om nærmere dialog med NRL.

Publisert: 21.06.2006

Jeg vil på vegne av Norske Samers Riksforbund bringe hilsninger til landsmøtet. Dette er en av de aller viktigste arenaene for reindriftsnæringen, og arbeidet som skjer her har betydning for hele det samiske samfunnet. Reindrifta er en samisk kulturbærer som alle samer er avhengige av, direkte eller indirekte.

Næringen står ovenfor mange utfordringer, hvor store inngrep i beitearealer og klimaendringer er blant de største truslene for næringen. Alle samiske organisasjoner og hele det samiske samfunnet må stille seg bak reindriftsnæringen i arbeidet for å sikre næringen bedre betingelser. Norske Samers Riksforbund ønsker å ha en tett dialog med dere i arbeidet for å skape gode rammebetingelser for reindriftsnæringen.

Reindriftsnæringen er en kilde til inspirasjon og lærdom for det samiske samfunnet. Ikke bare skjer det stadig spennende utviklingsarbeid, hvor man utforsker nye måter å kombinere drifta med andre næringer. Også arbeid med å danne nye distribusjonsselskaper for reinkjøtt er spennende, og en riktig strategi for å sikre tilgangen til de store markedene. Det foregår også viktig arbeid for å systematisere noe av den opparbeidede kunnskapen som reindriftsnæringen, slik at forsking og undervisning styrkes på feltet.

En samisk verdi som reindriftsnæringen har foredlet er verddevuohta. Verdde-systemet er en avansert form for samhandling som reindriften har perfeksjonert. Denne verdien er av stor betydning for det samiske samfunnet i sin alminnelighet, og er kanskje en strategi som vi kan omsette i praktisk politikk for å sikre det samiske samfunnet.

Jeg vil avslutte med å ønske dere et videre godt landsmøte!Kommenter denne artikkelen    Tips en venn  Gå tilbake
NSR i media
Flertallet imot at Sametinget tar over reindriftsforvaltningen
Same eller ikke - hvem bestemmer?
Dyr i drift eller dyrebar?
– Reinspikka rasisme
– Ikke norske flaggets dag

 

Sist kommenterte artikler

20 års kamp for samiske stedsnavn i Skånland kommune
  • SAMER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NSRs historie
  • Bokep Online Fardad
  • På tide å oppdatere?
Samisk hus i Oslo jubilerer
  • Grafikken
  • Jubileumsgrafikk
  • Misbruk av sameflagget

 

Norgga Sámiid Riikkasearvi
Norske Samers Riksforbund

Postboks 173 - 9521 KAUTOKEINO
Tlf.: +47 78 48 69 55 * Fax: +47 78 48 69 88 *
nsr(a)nsr.no
Mobil: +47 988 50 273 - Org.nr: 971 481 463

 

Layout: Heaika N. SKum
Webløsning:
Interkodex A/S