!!!!!!!! Dette er NSRs gamle nettside !!!!!!!!

!!! Den nye nettsiden finnes på nsr.no !!!

 RSS feed

Vállje sámegiela!

Utskriftsvennlig versjon Muotka kandidat til ledervervet i NSR
Silje Muotka er foreslått som ny leder i Norske Samers Riksforbund (NSR). Forslagsstillere er Alta sameforening, Tromsø sameforening og Kåfjord Sameforening. En enstemmig valgkomité legger forslaget fram for NSRs landsmøte i Tana 9. - 11. juni 2006.

Publisert: 11.05.2006

- Silje kjenner NSRs organisasjon meget godt, og har tidligere sittet to perioder i NSRs landsstyre. Hun har hatt flere tillitsverv i organisasjonen og er nå medlem av Alta sameforening. Vi er stolt av å kunne foreslå Silje Muotka som leder av NSR, sier, leder av Alta sameforening, Brita Julianne Skum.

Ledet valgarbeidet
Silje Muotka ledet NSRs valgarbeid i forbindelse med sametingsvalget 2005 – organisert som et prosjekt basert på frivillig arbeid – og høstet mye ros for sin innsats. I to tidligere perioder har Silje Muotka hatt plass i NSRs Landsstyre. Hun har ledet NSRs ungdomsutvalg, Nesseby sameungdomsforening og Tromsø sameforening, i tillegg til flere andre tillitsverv.

Samarbeidserfaring
Silje Muotka er 31 år, gift og har et barn på 3 år. Hun er opprinnelig fra Nesseby og nå bosatt i Alta hvor hun har en stilling som førstekonsulent ved Høgskolen i Finnmark. Hennes utdanning er tverrfaglig med juss, samisk kulturkunnskap, prosjektledelse og næringsutvikling i fagkretsen.
- Vi foreslår Silje Muotka fordi vi har meget gode erfaringer med å samarbeide med Silje, sier Tor Mikalsen som leder Kåfjord Sameforening.

Kampvoteringer
Muotka ser frem til landsmøtet i Tana i sommer. "Det blir en spennende tid fremover” sier Muotka vel vitende om at det er mange dyktige politikere i organisasjonen som på en god måte kan ivareta ledervervet. “Jeg har i løpet av mine 16 år i NSR vært med på mange spennende kampvoteringer, så jeg vet at det ikke alltid er lett å forutse hva resultatet blir på forhånd” sier Muotka. “Jeg skal forsøke å gjøre meg tilliten verdig, - men har nok ikke tid til store valgkampanjer før landsmøtet" smiler Muotka optimistisk.

Håper på tillit
"Jeg håper på tillit fra flere lokallag når jeg stiller som kandidat" sier Muotka spent. "Det er en ære å bli spurt om å stille opp som leder, og jeg vil gjerne jobbe sammen med lokallagene for å styrke organisasjonen”. Muotka sier det er mange utfordringer å ta tak i framover. Blant annet vil det være sentralt å støtte lokallag som driver mest aktivt med kulturarbeid. Dokumentasjonsarbeid, språkrevitalisering og kursvirksomhet er NSRs styrke og varemerke, og det er mange av NSRs lokallag som fokuserer på dette.

Mer opplysninger:
Silje Karine Muotka, foreslått kandidat 77520595/98487576
Jan Erik Henriksen, leder av valgkomiteen 92837704
Brita Juliane Skum, leder av Alta sameforening 970 91011
Anita Lervoll, leder av Tromsø sameforening 95763533
Tor Mikalsen, leder av Kåfjord Sameforening 99326744

Kommenter denne artikkelen    Tips en venn  Gå tilbake
NSR i media
Flertallet imot at Sametinget tar over reindriftsforvaltningen
Same eller ikke - hvem bestemmer?
Dyr i drift eller dyrebar?
– Reinspikka rasisme
– Ikke norske flaggets dag

 

Sist kommenterte artikler

20 års kamp for samiske stedsnavn i Skånland kommune
  • SAMER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NSRs historie
  • Bokep Online Fardad
  • På tide å oppdatere?
Samisk hus i Oslo jubilerer
  • Grafikken
  • Jubileumsgrafikk
  • Misbruk av sameflagget

 

Norgga Sámiid Riikkasearvi
Norske Samers Riksforbund

Postboks 173 - 9521 KAUTOKEINO
Tlf.: +47 78 48 69 55 * Fax: +47 78 48 69 88 *
nsr(a)nsr.no
Mobil: +47 988 50 273 - Org.nr: 971 481 463

 

Layout: Heaika N. SKum
Webløsning:
Interkodex A/S