!!!!!!!! Dette er NSRs gamle nettside !!!!!!!!

!!! Den nye nettsiden finnes på nsr.no !!!

 RSS feed

Vállje sámegiela!

Utskriftsvennlig versjon Ny ledelse i NSR
NSR’s landsmøtevalgte leder, Aili Keskitalo (38), har fratrådt som leder i NSR. Landsstyret aksepterte fratredelsen i møte den 13. desember 2005. Bakgrunnen er som kjent at hun er valgt som Sametingets president for perioden 2005-2009, og har etter eget ønske blitt løst fra vervet som NSR-leder.

Publisert: 22.12.2005

Hun ble valgt til leder i 2003 og var i sin andre periode valgt til leder i 2007, men har altså valgt å fratre. Hun vil imidlertid tiltre Landsstyret i kraft av vervet som president, noe som fastsatt i vedtektene. Leder har ikke personlig vara, slik at Landsstyret og AU blir én færre med fratredelsen.

Urheim fungerende leder i NSR
Frem til neste landsmøte i juni 2006 ledes NSR av organisatorisk nestleder Martin Urheim (40) fra Tromsø, noe som også er fastsatt i vedtektene. Arbeidsutvalget (AU) i NSR består nå av Urheim og politisk nestleder Jarle Jonassen (58), som også er medlem av sametingsrådet.
- Aili har gjort en formidabel innsats for organisasjonen, sier Martin Urheim. Hun har ledet organisasjonen med en stø hånd, og gjennomført en valgkamp det står respekt av, noe vi er takknemlige for. Resultatet er som kjent at NSR sikret deltakelse i ledelsen av Sametinget i nye 4 år. Vi er glade for at hun fortsatt skal møte i Landsstyre i kraft av presidentvervet, sier Urheim.

Heaika Skum vikar som hovedsekretær
En av de første oppgavene for Urheim var å finne en vikar for NSR’s hovedsekretær som går ut i permisjon i disse dager. NSR’s arbeidsutvalg har nå inngått avtale om 1 års vikariat med den ikke ukjente, Heaika N Skum, fra Guovdageaidnu. Skum driver firmaet Sámipress, som tilbyr tolke- og oversettingstjenester. Han er  også engasjert i Naturvernforbundet i Kautokeino og i fylket.

- Med bakgrunn i hans organisasjons- og arbeidserfaring, hans breie kompetanse og tospråklighet, vil Heaika Skum være en styrke for sekretariatet i dette året,  sier Urheim. - Jeg er glad for at han takket ja til stillingen. Vi har gode erfaringer med hans arbeid.
I begynnelsen av januar møter arbeidsutvalget i NSR den nye hovedsekretæren i Guovdageaidnu for å legge planer for året som kommer, med vekt på perioden frem til landsmøtet.
- Jeg gleder meg til å samarbeide med hovedsekretæren, hvor vi sammen ønsker å utvikle kontakten mellom landsstyret og lokallagene, SOL og sametingsgruppa, avslutter den nye NSR-lederen Martin Urheim.

--------------------------------------------------------------------------------

Kontaktpersoner: - Heaika N Skum, 99 36 52 57
                               - Martin Urheim, 99 50 61 95

Kommenter denne artikkelen    Tips en venn  Gå tilbake
NSR i media
Flertallet imot at Sametinget tar over reindriftsforvaltningen
Same eller ikke - hvem bestemmer?
Dyr i drift eller dyrebar?
– Reinspikka rasisme
– Ikke norske flaggets dag

 

Sist kommenterte artikler

20 års kamp for samiske stedsnavn i Skånland kommune
  • SAMER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NSRs historie
  • Bokep Online Fardad
  • På tide å oppdatere?
Samisk hus i Oslo jubilerer
  • Grafikken
  • Jubileumsgrafikk
  • Misbruk av sameflagget

 

Norgga Sámiid Riikkasearvi
Norske Samers Riksforbund

Postboks 173 - 9521 KAUTOKEINO
Tlf.: +47 78 48 69 55 * Fax: +47 78 48 69 88 *
nsr(a)nsr.no
Mobil: +47 988 50 273 - Org.nr: 971 481 463

 

Layout: Heaika N. SKum
Webløsning:
Interkodex A/S